Social

Cine câştigă lucrări de miliarde? Curtea de Conturi: Cine vrea Primăria Livezile

Primăria comunei Livezile, condusă de Traian Simionca (ALDE), este acuzată de Curtea de Conturi că a încălcat legea privind atribuirea contractelor de achiziţii publice întrucât modernizarea unui drum a revenit unei firme care nu a prezentat cea mai bună ofertă, dar a fost agreată de administraţie.

Potrivit auditorilor financiari, din verificarea modului de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor la obiectivul „Modernizare drum comunal DC 6A din comuna Livezile, județul Bistrița-Năsăud” prin procedura de cerere de oferte –  criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut – a rezultat că stabilirea rezultatului procedurii s-a făcut cu nerespectarea integrală a prevederilor legale în acest domeniu, fiind declarată neconformă, fără temei legal, oferta prezentată cu prețul cel mai scăzut, iar contractul de lucrări a fost atribuit următorului ofertant ca valoare a ofertei în condițiile în care nu au fost luate în considerare răspunsurile la clarificările solicitate.

În acest caz a fost estimat un prejudiciu în valoare de 290.000 de lei. Drept urmare, auditorii financiari au cerut administraţiei condusă de Traian Simionca să asigure realizarea integrală a investiţiei ”Modernizare drum comunal DC 6A din comuna Livezile, județul Bistrița-Năsăud ” la nivelul preţului cel mai scăzut ofertat, în sumă de 1.655.921,87 lei, inclusiv TVA.

De asemenea, Primăria Livezile este obligată să stabilească întinderea prejudiciului cauzat instituţiei prin încredinţarea contractului de achiziţie publică cu nerespectarea prevederilor legale, să înregistreze în evidenţa contabilă şi să ia măsuri de recuperare a acestuia conform prevederilor legale.

Primăria Livezile a gestionat, în 2014, un buget de peste 8 milioane de lei, prejudiciul fiind estimat la 430.000 de lei. Primarul Traian Simionca, aflat la primul mandat, a candidat iniţial din partea PNL, dar a trecut la ALDE. El este cunoscut în special pentru activitatea sa artistică.  În august 2014, el a organizat în comună o paradă cu care alegorice şi cadîne dansând, iar anul trecut a participat la concursul „Românii au talent”.

12 comentarii

 • Bine ; si cum se finalizeaza ce ne zice Curtea de Conturi, care isi mai face de lucru din cand in cand, ca noi cei care suntem considerati fraieri, sa credem ca ei vegheaza la BANUL PUBLIC.

  • Evidenta despre domnia voastra era evidenta… acuma ca ati terminat-o cu per-ul va ganditi la un fel de avocat al poporului?

 • Doamna CRISTIANA comunele psd NU AU GRESIT CU NIMIC.Vad ca Marius Balan este foarte activ.Poate-l intereseaza SIEU-ODFORHEI.CE ZICETI? …….MULTUMIM!

 • Cine ti-o spus bazaconiile astea ca am terminat cu PER ? De unde naiba ai scos-o. Esti total pe dinafara subiectelor !Uite cum ma semnez !

 • La BISTRITA BÎRGAULUI toate lucrarile le face numa Ciopa făra nici o licitatie si facturi face pe cît vrea el ca na e nănasu. Nu verifica nimeni” lucrările” şi costurile enorme pe care acest nănaş zice ca le face că nu se prea văd.

 • Gavril ; sunt activ de 8 ani incoace, pt. ca ma doare banul meu pe care niste neispraviti il arunca pe dracovenii !

  • Te cred Marius Balan dar am spus ca la Sieu-Odorhei s-au cheltuit bani multi,s-au efctuat lucrari scumpe,putin au dat-o in bara cind au fost controlati de Curtea de Conturi.Trebuie sa stie lumea si de ei.

 • CATA NEDREPTATE IN ACEST COLAJ!
  mustata….haina alba …papionul….NU SE ASORTEAZA DELOC CU PIXELII de la persoana din dreapta primarului…fata arsa de soare/munca…pulaovar …etc

 • Acum PSDEU poate sa il ieie de candidat de primar poate o sa ii invete si pe pesedisti un barbunc .Numai cu el o sa isi rupa pesedei gitu la LIVEZILE…………CE ZICETI LOCUITORI AI COMUNEI LIVEZILE?

 • Oare nu da vina din nou pe Neamtu, ca el atata stie, Neamtu l-a lasat cu datorii, dar ale lui aproape triplate nu le vede, Neamtu a furat, de la plimbat de la politia la parchet, dar degeaba, si pentru Livezile nu a facut nimic, un parc cu Simionca-SC Indemanarea, caruia i-a dat un apartament in blocul comunei, un teren sa faca sediu care era disponibil la legile fondului funciar, la iesirea din Livezile, pe partea dreapta cum mergi spre bargau, cetateni ai comunei Livezile, asta cu cifor a furat mai multi cati toti primarii adunati la un loc

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.