Actualitate

Cine va reface ”Veriga” din Sîngeorz-Băi. ”Este absolut regretabil ce s-a întâmplat”

”Consider că este vorba despre o criză de comunicare, un deficit de comunicare între primarul din Sîngeorz-Băi și maestrul Maxim Dumitraș, cu atât mai mult cu cât știu foarte bine că între cei doi au existat relații strânse, au promovat proiecte împreună, au avut obiective comune și sper că vor avea și în continuare. Este absolut regretabil ceea ce s-a întâmplat la Sîngeorz-Băi. Am avut o discuție cu Maxim Dumitraș și m-am angajat, și fac acest angajament și public, desigur în numele PNL, al meu și al colegilor mei liberali, să refacem această lucrare, bineînțeles dintr-un material inoxidabil, care să reziste în timp, și într-o perioadă foarte scurtă îmi propun să repunem această lucrare la intrarea în orașul Sîngeorz-Băi, acolo unde îi este locul”, a declarat într-o conferință de presă președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

El a adăugat: ”Vom căuta resurse pentru a reface această lucrare dintr-un material trainic. Este o discuție pe care am avut-o cu colegi liberali, cu Florin Urîte spre exemplu. Bineînțeles că îl voi coopta în acest efort și pe primarul Traian Ogâgău, care chiar susține faptul că intenționează anul viitor să dea curs promisiunii pe care i-a făcut-o lui Maxim Dumitraș, de a reface lucrarea și a o pune la loc. Domnul Ogâgău spune că lucrarea s-a depreciat în timp, s-a corodat, această lucrare trebuia categoric întreținută. Nu trebuie să uităm faptul că domnul Traian Ogâgău este primar de un an, n-a fost primar în ultimii 16 ani, perioadă în care această lucrare trebuia întreținută de către Consiliul Local, custodele acestei lucrări. Din păcate nu s-a întâmplat, lucrarea s-a corodat, lucru pe care îl cunoaște și Maxim Dumitraș, primarul a considerat că poate reprezenta un pericol, având în vedere stadiul de degradare și a ales această variantă. Personal, consider că este o soluție criticabilă, dar domnul Ogâgău este cel care trebuie să dea explicații amănunțite legat de gestul pe care l-a făcut”.

După ce şi-a dedicat ani din viaţă să ridice prin artă şi cultură nivelul oraşului staţiune Sîngeorz-Băi, artistul plastic Maxim Dumitraş, directorul Muzeului de Artă Comparată din localitate, a primit o lovitură nedreaptă şi dureroasă. Primarul oraşului, Traian Ogâgău, a înlăturat, într-un mod aproape barbar, sculptura de la intrarea în oraş. „Veriga” a fost tăiată şi dusă la fier vechi, după cum Timp Online a scris aici.

”Lucrări din acest ciclu se află în toată lumea, la Sîngeorz-Băi unde m-am născut nu mai există, din cauza primarului”, spune Maxim Dumitraș.

Foto: Facebook Maxim Dumitraș

7 comentarii

 • Cum vine asta? Ogagau si-a luat purtator de cuvant? Dupa ce a comis-o, acum promite ca o face la loc?! Cam des strange PNL dezastrul facut de un primar ce nu are lege. Daca primarul trebuie sa dea explicatii, de ce si-o asuma Turc? Si-a pus in cap toata comunitatea artistilor. Si daca tot e generos Turc, atunci sa-l despagubeasca si pentru casa arsa dun cauza primarului!

 • „MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC”
  ( William Shakespeare)

  Prea mult tam-tam in jurul unui incident relativ minor care e pe punctul de a fi rezolvat. Nu a existat acelasi zel protestatar in cazul unor ineptii similare comise de primarul Cretu prin mutarea statuilor din Bistrita fara nici o noima. Trecem zilnic pe langa bustul lui Cuza mutat de Cretu de la IJP in Piata Unirii desi numele pietei se trage de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 si nu are nimic cu Mica Unire. Si exemplele ar putea continua .
  Nici macar acum in pragul centenarului Marii Uniri nu se insista pe corectarea acestei enormitati.

  • :)))))))))))))))))))))))))
   Nu pot să cred ! Subiectul este altul, domnule !
   Un primar, nu contează formațiunea politică, a distrus o opera de artă !
   E normal așa ceva ? E un subiect minor zici ?!
   Mai adaugă și faptul că a mințit apoi ca a vrut de fapt sa o recondiționeze, când de fapt a făcut-o bucăți si a dus-o la fier vechi !
   Chiar nu aveti deloc rușine !

 • Diorde subiectul este ca opera de arta facuta din tabla de la remat nu a fost intretinuta de primarii psdei , si desigur acum daca primarul este liberaal este de vina , dar … de laturi ce nu ati carait cand ati avut primar ca trebuie reconditionata lucrare ?

 • Domnilor este un chici nu trebuie pus în oraș. Voi nu vedeți realitatea?… sau vă este rușine să spuneți. Poate fi pun intr-o zonă rămasă în paragină la Valea Blaznei sau la fosta flotație din Valea Mare.

 • Tâlcul „dramei” a fost să se găsească un motiv solid pentru demiterea primarului, pentru că e singurul printre cei de culoare roşie. Dar s-a greşit de la început, nu s-a ţinut cont de faptul că Traian Ogăgău n-a fost primar în anii de când a existat lucrarea de artă, ci tot PSD-ul a deţinut frâiele. Biciul a pleznit pe faţa birjarului, în loc să înroşească pielea calului.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.