Actualitate

Cine îi va da soluții ministrului Ioan Deneș la problemele din sectorul forestier

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș, a finalizat seria de întâlniri regionale pe care le-a avut cu reprezentanţi ai proprietarilor și administratorilor de păduri, ai sectorului de exploatare a lemnului, precum și cu reprezentanți ai industriei de prelucrare primară şi ai industriei mobilei.

Consultările au avut loc în Bistrița (17.02.2018, foto arhivă), Suceava (24.02.2018), Râmnicu Vâlcea (02.03.2018) și Pitești (03.03.2018.) și au avut scopul de a identifica problematica curentă cu care se confruntă entitățile care administrează și exploatează păduri, dar și operatorii din industria lemnului.

În urma parcurgerii etapelor de consultări, specialiștii ministerului și participanții la dezbateri au identificat trei tipuri de probleme: probleme cu caracter general (de exemplu, cele legate de finanțare și cadru legal), probleme cu caracter regional (specifice unor zone, cum ar fi tipul de proprietate) și probleme punctuale.

Două grupuri de lucru formate din reprezentanți ai entităților care activează în domeniul forestier vor analiza problematica acestui sector și vor prezenta soluții, a decis ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.

Pentru soluționarea celor constatate, factorii implicați au convenit crearea a două grupuri de lucru, coordonate de Ministerul Apelor și Pădurilor, care vor fi formate din reprezentanți ai proprietarilor de păduri și ai administratorilor de ocoale silvice private, specialiști ai Romsilva, reprezentanți ai sectorului de exploatare și prelucrare a lemnului și industriei mobilei.

Un grup de lucru va reuni reprezentanți ai entităților din domeniul forestier din Regiunile de Dezvoltare Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est și Centru. Cel de-al doilea grup de lucru este format din reprezentanții din domeniu, care provin din Regiunile de Dezvoltare Vest, Vest-Oltenia și Sud-Muntenia.

Grupurile de lucru sunt coordonate de specialiști ai Ministerului Apelor și Pădurilor și se vor întâlni pentru găsirea unor soluții viabile la problemele generale, regionale și punctuale identificate.

La final, cele două grupuri îi vor prezenta ministrului Ioan Deneș modalitatea de rezolvare a problematicii analizate, informează Ministerul Apelor și Pădurilor.

5 comentarii

  • Solutii poate sa-i dea PRIMARU LABA din BISTRITA BARGAULUI si nașu lui Ciopa. Căci nașu lui schimba tot ce misca împotriva lui. Ma refer la ocolul silvic primărie. Nașu zice primaru executa!

  • „Ministerul Apelor și pădurilor a eliminat principalele opțiuni ale Inspectorului Pădurii. Ceea ce s-a făcut deja public nu prea poți să scoți. Asta-i buba lor. De aia au fost așa de supărați, că de ce ați dat drumul la site, că de ce ați dat drumul la aplicație, că trebuia să ne mai gândim. Păi ce să ne mai gândim că e clar că e bună, merge, o folosesc zeci de mii de români dar vezi doamne ei trebuiau să se mai gândească. Și acum o scot așa în genul picăturii chineze, scot câte o funcție, câte o funcție ca să nu să simtă, asta fac, dar într-un final, în mod declarativ, secretarul de stat Istrate Ștețco a zis pe față: „Eu nu vreau chestia asta că nu-i ok, că strică industria”. El e cu firmele lui.”
    Extras din interviul acordat de Bogdan Micu în data de 25 februarie 2018 la emisiunea Bonton de la Digi 24, ora 17 30.
    (https://m.digi24.ro/emisiuni/bonton/bonton-25-februarie-17-30-884624)

  • Stețco ala care a făcut lege ca numai 3mc de lemn de fag pentru încălzire pe NR.de casa la populatie, dar la pensiunea lui din BISTRITA BARGAULUI lui cel putin 25 mc de lemn. DE UNDE LEGE PENTRU EL?

  • Eu stiu precis cine ii va da solutii,cine l-o pus,adica marii taietori de lemne si partidul ca doar nu de competent o ajuns acolo.PAREREA MEA!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.