Consiliul Local și-a desemnat reprezentanții în Adunarea Generală a Asociaţilor (AGA) la Business Park Bistrița Sud, societatea care administrează Parcul Industrial și a aprobat contractul de mandat al acestora.
Cele șapte persoane alese prin vot ca reprezentanți ai municipiului Bistrița în AGA sunt consilierii municipali Andrei Kozuc, Florin Taloș, Gelu Muthi, Iosif Molnar și Vasile Moldovan, plus Remus Titieni și Gheorghe Sabău. Un consilier local nu poate fi desemnat președinte al AGA.
Consiliul Local a format și o comisie pentru selecția candidaților la funcțiile de membri în Consiliul de Administrație al societății Business Park Bistrița Sud.
Mandatul încredinţat primarului în 2012 a fost unul limitat, doar pentru semnarea, în numele municipiului Bistriţa, a actului constitutiv al societăţii. După semnarea actului constitutiv mandatul a încetat. În ceea ce priveşte administrarea şi conducerea curentă a societăţii, aceasta a fost încredinţată de către Consiliul Local unui administrator neasociat, Iulius Dumitru, administrator cu puteri depline, pe care le exercită în mod exclusiv.
La sfârșitul lunii septembrie a avut loc recepția lucrărilor din proiectul cu finanțare europeană ”Parc Industrial Bistriţa Sud”, în valoare totală finală de 25.564.673,68 lei, din care 14.456.019,47 lei finanţare nerambursabilă, iar restul sume din bugetul local și creditul bancar contractat de Primărie. Parcul Industrial din Sărata are o suprafață de circa 30 ha, din care 19,6 ha disponibile pentru agenții economici: 4 loturi pentru industrie mare, 11 loturi de 1.400 mp pentru industrie medie, 23 de loturi de 400 mp pentru industrie mică, 3 loturi de 3.000 mp pentru servicii, 5 loturi pentru logistică, manipularea materialelor și depozite.
Cretu s-a lecuit dupa ce era sa-si piarda functia ca urmare a faptului ca Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că acesta s-a aflat în incompatibilitate întrucât in calitate de primar a fost şi reprezentant asociat persoană juridică în cadrul SC Business Park Bistriţa Sud SRL, societatea care administrează Parcul Industrial Bistriţa Sud: ”Creţu Ovidiu Teodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 octombrie 2012 – 21 ianuarie 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al municipiului Bistriţa, jud. Bistriţa-Năsăud, şi calitatea de reprezentant asociat persoană juridică în cadrul SC Business Park Bistriţa Sud SRL. Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului, potrivit prevederilor legale”.
Dupa ce Primarul Bistriţei a pierdut la Curtea de Apel Cluj, în ianuarie 2014, procesul intentat Agenţiei Naţionale de Integritate, care l-a declarat incompatibil, din fericire pentru el, Cretu a câştigat războiul cu ANI la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie păstrandu-si mandatul obţinut în 2012.
Foarte frumos parcul. Mai lipsesc bancile si o fantana arteziana.
…..multi ani!
Cea mai grea sarcina a Adunarii Generale a Asociaţilor (AGA) de la Business Park Bistrița Sud, societatea care administrează Parcul Industrial, ramane popularea parcului cu firme care sa doreasca sa vina intr-un astfel de parc industrial. Din pacate multe parcuri industriale din tara funcţionează sub capacitate sub aspectul ocuparii.
De aceea, pe langa crearea unor facilitati, popularea Parcului Industrial, ar trebui sa inceapa prin construirea Incubatorului de afaceri, decisa intr-o sedinta anterioara a Consiliului Local. Incubatorul de afaceri ar putea fi primul element care sa starneasca interesul mediului de afaceri pentru Parcul Industrial. Faptul ca acolo va exista şi o mică hală de pentru prototipuri sau microproductie, creaza premizele ca pe langa incubatorul de afaceri sa se dezvolte si activitati de cercetare si inovare. Astfel se realizeaza dezideratul integrarii cercetarii cu productia din parcul industrial.
ti s-a zgaraiat placa? de cateva luni spui aceleasi lucruri. iarasi deziderate?
Domnule Remus, constat ca sunteti informat cu privire la aceasta problema. Intrebarea mea este: de ce se construiesc in intravilan hale industriale (ex: pe terenul fostului CPL, pe str. Tarpiului) daca exista un parc industrial ? Sa inteleg ca AGA este degeaba? Acest proiect a fost realizat numai asa ca sa cheltuim niste bani (proiectul este al primariei , nu ?).
Nu sunt deloc un fan al primarului Cretu, ba dimpotriva chiar, dar ce a facut ANI in legatura cu asa zisa stare de incompatibilitate a primarului pentru ca detinea si functia de administrator, lucru prevazut prin lege, a fost o băseală jegoasă…
Nu sunt deloc fanul lui Base, ba dimpotriva chiar, dar Cretu si-a facut-o cu mana lui. Lucru manual…