Actualitate

Circulație auto redeschisă pe strada Gării între Winmarkt și sediul IPJ

S-a redeschis circulația rutieră pe strada Gării din Bistrița, tronsonul de la trecerea de pietoni din zona Bl. 30 Gării sc. C (chioșc de ziare) până la strada Nicolae Bălcescu.

Pe acest segment de drum (aproximativ zona Complexului Winmarkt – zona sediului Inspectoratului de Poliție Județean), unde circulația fusese închisă din 3 iulie, s-a turnat și al doilea strat de asfalt.

În aceeași zi cu deschiderea tronsonului 1, s-a închis tronsonul 2 de pe str. Gării, pe zona cuprinsă între intersecția cu str. Nicolae Bălcescu și până la sensul giratoriu cu bd-ul Independenței (din zona sediului IPJ până la Poșta veche). Traficul va fi închis până în 11 august.


Acesta este penultimul tronson de drum care va fi închis în cadrul proiectului cu bani europeni de reconfigurare a axei de transport public. În afară de acesta se va închide doar sensul giratoriu dintre b-dul Decebal și str. Andrei Mureșanu (sensul de la Apollo).

Proiectul cu fonduri europene ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului” (63,8 milioane lei, circa 13 milioane euro) constă în: realizarea de benzi dedicate transportului public, realizarea pistelor pentru bicicliști, reabilitarea trotuarelor, realizarea unui sistem rutier nou la partea carosabilă, realizarea unui pasaj pietonal subteran pe B-dul Decebal în zona pieței, iluminat public cu sistem de telegestiune, modernizarea stațiilor de transport public existente, realizarea de sisteme de monitorizare video. Capacități: stații de transport – 10, lungime piste bicicliști – 4.596 m, lungime trotuar – 4.435 m, lungime carosabil reabilitat – 2.347 m. Constructor este M.I.S. Grup.

14 comentarii

 • Dați-i bice domnilor.. vântul e în favoarea Bistriței pentru a deveni într-un oraș demn 🇪🇺
  👏🏻

  6
  24
 • Am citit cu sufletul la gură ce a declarat primărelul nostru. Am crezut că e gata șantierul in oraș sau vin investitori dar am aflat cu mare entuziasm că întreg tronsonul de la Măgura până la poliție e gata. Câteva sute de metri sunt in sfârșit gata. Putem răsufla ușurați cu o asemenea realizare. Mai așteptăm cu interes următoarea etapă de foc…între SRI și poșta veche

  18
  9
 • Orasul va arata tot mai bine si Primarul se misca bine si este foarte atent si inteligent. Comentacii infantili se ineaca in propriul venin.

  11
  29
 • Abia astept inceperea lucrarilor la pasajul auto GARII – Tarpiului unul modern si Bistrita se va reintoarce la o normalitate privind circulatia in acel punct. Bistritenii adevarati au prins acel tronson si circulau cu masina des prin acel loc. Aici am avut o contributie serioasa inca din 2007 cerand tot timpul in dezbaterile pe bugete sa se execute aceasta dori ta mai veche a bistritenilor care stiu cum arata orasul lor in materie de circulatie. Acuma cand numarul de masini este egal cu numarul celor trecuti de 18 ani, normal ca acest pasaj este foarte util. Ma bucur ca si in Viisoara se va executa un alt pasaj in dreptul blocurilor Anl si scoala. Asa trebuie sa arate un oras, cu siguranta si pentru pietoni si pentru soferi.

  7
  27
 • Așa și? Cam ce poți să faci cu mașina între Winmarkt și Poliție? Pentru economia verde, primăria ar putea să impună ca șoferii să-și împingă mașina pe sectorul deschis circulației, cu motorul oprit. Cum era pe vremuri la coada la benzină.
  Nu vi-i vouă rușine? Ce ați deschis între Winmarkt și N. Bălcescu, stradă cu sens unic?!

  8
  4
 • Acum ar fi momentul dacă tot „reconfigurați” orașul să modificați sensul de la poliție să poți întra de pe bulevard pe str. Nicolae Balcescu!

  3
  2
 • pt ,, Marius” -imposibil de realizat reconfigurarea , nu putem sa-i suparam pe bugetari care parcheaza de-a lungul respectivei strazi .

  3
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS