Actualitate

Circulaţie îngreunată de viscol pe DN 17 în Pasul Tihuţa. Zile geroase

Traficul rutier este îngreunat de viscol pe DN 17, în Pasul Tihuţa, unde vântul suflă cu o viteză de 70-80 de km la oră. Şeful Secţiei Bistriţa a Drumurilor Naţionale, Alexandru Slavita, a declarat că utilajele de la drumuri aruncă cu clorură de calciu ca să ţină drumul practicabil. Un utilaj de tractare se află în zonă în cazul în care sunt maşini care nu pot traversa muntele. Şoseaua este însă în mare parte curată, fiind acoperită doar acolo unde vântul aduce zăpada din afara părţii carosabile.

În tot judeţul Bistriţa-Năsăud, vântul suflă cu putere şi spulberă zăpada.

SDN Bistrița a acționat cu 11 autoutilaje, fiind răspândite 33 de tone material antiderapant pe DN 15 A, DN 17, DN 17 C, DN 17 D și centura Bistriței.

De altfel, meteorologii au anunțat că până la începutul săptămânii viitoare vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între -25 şi -15 grade.

Ieri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistrița-Năsăud s-a întrunit în ședință extraordinară pentru asigurarea măsurilor care se impun pe perioada în care se vor înregistra temperaturi foarte scăzute și a fenomenelor periculoase asociate: ”Echipaje de deszăpezire acţionează cu toate utilajele din dotare, iar pentru asigurarea stocurilor de material antiderapant au fost luate de măsuri de aprovizionare, astfel încât activitatea echipajelor de deszăpezire să poate fi desfăşurată la capacitate maximă. Mai mult, în această perioadă, în Pasul Tihuţa, echipaje ale Serviciului Rutier din cadrul IPJ execută misiuni de fluidizare a traficului rutier şi alte misiuni specifice, în trei schimburi. Pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost şi a celor din spaţii neîncălzite, CJSU a adoptat un plan de măsuri care presupune angrenarea personalului din cadrul DSP, SAJ, UPU/CPU-urilor din cadrul spitalelor, ISU, IPJ, IJJ, Polițiilor Locale şi SVSU în acţiuni de patrulare, identificare, preluare și transportul persoanelor fără adăpost în spațiile special amenajate de autoritățile publice locale. De asemenea, au fost luate măsuri pentru asigurarea, pe timpul sezonului rece, cu temperaturi ce pot ajunge până în apropierea valorii de – 20 grade Celsius, a furnizării de apă curentă, energie electrică şi gaz şi pregătirea echipajelor de intervenție în cazul aparițiilor unor disfuncționalități, pe domenii de activitate. Cursurile de apă din judeţ sunt monitorizate în permanență de către personal SGA şi autoritățile publice locale, iar dacă situația o va impune, echipajul pirotehnic din cadrul ISU este pregătit să intervină pentru distrugerea zăpoarelor care pot produce inundații. CJSU monitorizează în permanență, prin dispeceratul integrat ISU-SAJ, dar şi cu ajutorul autorităților publice locale, situația operativă din judeţul nostru şi este pregătit să aloce resursele necesare sprijinirii populației”.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.