Actualitate

Ciupercile cu gust de nuci și miros aromat și-au făcut apariția în pădurile de la noi

Hribii de vară și-au făcut deja apariția în pădurile de stejar din jurul Bistriței, unde, în această perioadă, mai sunt gălbiori, iuțari și vineciori. Culegătorii au deja cu ce se lăuda.

În sfârșit au ieșit mult așteptații hribi de vară – Boletus aestivalis – pădure de stejar, Bistrita – 14.06.2024, anunță culegătorii pe un grup al pasionaților de ciuperci din zona noastră.

Hribul de vară au fost recunoscut ca fiind comestibil și catalogat din anul 1793 în familia Boletaceae, genul Boleuts, de către Jean-Jacques Paulet. Apare solitar în păduri de foioase, doar sub stejari și în parcuri izolate, din luna mai până la sfârșitul lui septembrie, dar poate apărea chiar și în octombrie. Este una din ciupercile specific europene.

Carnea sa este albă, tare și compactă în tinerețe și devenind moale și neplăcută la gust la bătrânețe. Este un burete cu gust de nuci și cu un miros aromat. Este din păcate foarte des năpădit de larvele țânțarilor.

Hribii de vară pot fi gătiți în diverse moduri, fiind foarte ușor de asortat la vânat. Pot fi tăiați în felii sau uscați și pot fi conservați prin congelare.

Foto credit: Albert Gavrilă

Etichete

5 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.