Consiliul Județean Bistrița-Năsăud aprobă în ședința extraordinară din 4 aprilie un proiect privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții (CNI SA), a amplasamentului, teren + asigurarea condițiilor, pentru realizarea obiectivului de investiții Complex sportiv în localitatea componentă Unirea.
Președintele CJ Radu Moldovan spune că va fi supus aprobării și studiul de fezabilitate pentru ”cel mai important proiect sportiv din istoria județului”.
Valoarea estimată pentru realizarea complexului sportiv este de 95 milioane lei (20 milioane euro), finanțare prin CNI. CJ va aloca în plus 1 milion de lei pentru asigurarea racordurilor la utilități și sistematizarea terenului.
CJ va derula prin CNI proiectul Complex sportiv în Wonderland, care va cuprinde sală polivalentă de peste 2.600 de locuri, terenuri de sport (minifotbal, baschet, tenis), pistă de atletism, locuri de parcare. Tot în Wonderland se dorește și construirea unui stadion de 10.000 de locuri la standarde UEFA.
În acest sens, municipalitatea a transferat în proprietatea județului 3 ha de teren pentru sala polivalentă, 2,7 ha pentru parcări, 6,7 ha pentru stadion, 4,6 ha pentru terenuri de sport.
Bani pentru clientela politica. Da mai, mutati orasul daca puteti. „Balta” pentru tunurile de zapada s-a prabusit. Las ca o ia la vale si sala voastra multialunecoasa :))
Populism la cote maxime. Oare vine campania sau am eu probleme cu memoria?
super!!! mancam sali de sport!!!! capitalsimul este de o mie de ori mai bun decat comunismul!!
Domnule Presedinte RADU MOLDOVAN. Oare nu era mai importanta canalizarea si apa din statiunea de interes local COLIBITA ? Eu va rog sa insistati pe langa cei doi ministrii bistriteni. Min. padurilor si apelor si ministrul Dezvoltarii. Cred ca este prioritate de grad O.
un lucru accentuat si bun domnule balan…
sa inteleg ca la dumneavoastra „se iveste ” cate un lucru bun spus….. la 100 proaste?
O alta gargara de campanie. Oare chiar așa prosti sa fie oamenii sa va creadă? In poze arata bine, dar e doar o poză. Va asigur că în următorii 30 de ani nu se face așa ceva. Doar vorbe. La fel și cu spitalele regionale, din 2025. Să va fie rușine hoților!
Las-o-n pusca și cureaua lată de bază la 5 km de oraș cu sală polivalentă cât 10% din populația activă a Bistritei, sală pe care n-o puteți încălzi nici dacă mai tăiați pădurile din 2-3 munți.
Apoi, stadion de 10000 (fără număr) de locuri , pentru cine și cu ce preț ?
Doar pentru a justifica demolarea celui existent?
Faceți parc în pădurea Codrișor, amenajați malurile apei, cursul râului, faceți splai, punți, piste, loc de agrement în zonă, nu spargeți banii pe studii de pre -frizabilitate (?!)
O mică,mare modificare fată de prima prezentare a maretului proiect.Atunci,,vedeta” complexului sportiv era stadionul,acum acesta nu mai figurează in studiul de fezabilitate,fiind trecut la capitolul,,se doreste”.După campania electorala va fi uitată si sala si vom rămâne doar cu partieeeeeee!
PĂREREA MEA!
Nu se înțelege bine din poză. E pe pârtie?
Raducu s-a molipsit de la Cretu si a dat in mintea copiilor. In mintea lor e o mare nebuloasa. Ei vorbesc de construirea celui mai important complex sportiv al Bistritei pe pasunea din Unirea, incluzand aici sală polivalentă de peste 2.600 de locuri, un stadion de 10.000 de locuri, terenuri de sport (minifotbal, baschet, tenis), pistă de atletism, locuri de parcare. In fond, e vorba de doua lucruri diferite. Una e amenajarea de terenuri pentru practicarea diferitelor ramuri sportive si alta stadion si sala pentru spectacolul sportiv. De aceea, complexul sportiv din Unirea ar trebui sa includa doar terenuri si dotari pentru practicarea sportului si sa fie amenajat dupa modelul Parcului sportiv „Iuliu Hatieganu” din Cluj. Stadionul si sala polivalenta trebuie sa ramana in oras unde spectatorii pot ajunge in numar mare chiar pe jos. Ba mai mult sala polivalenta, destinata pentru a găzdui cele mai variate evenimente, de la sporturi de contact (judo, box, arte marțiale etc) la gimnastică, hochei, tenis și alte sporturi de echipă (baschet, handbal, volei etc) până la evenimente culturale, corporatiste, conferințe sau concerte, de ce s-o faci la dracu-n praznic, pe pasunea din Unirea in loc sa o faci in oras. Spre exemplu, un loc potrivit pentru Sala Polivalenta ar putea fi langa Jandarmerie, pe locul fostului Proditerm, unde primaria dispune de 3 ha, dezvoltand astfel un punct de atractie intr-o zona destul de centrala a orasului. De altfel, cu cativa ani in urma, primarul Cretu spunea ca vrea sa conserve cosul de fum de la fosta centrala termica zonala PRODITERM, insa nu stie ce s-ar putea face in „turnul” respectiv. Una din posibilitati ar fi amenajarea unui „TURN DE PARASUTISM”, dupa modelul celor existente in orasele Baia Mare, București, Cluj-Napoca, Iași, Ploiești și Suceava.