Actualitate

Se reia licitația pentru cafenea și popcorn-bar la ”Dacia”

Centrul Judeţean Pentru Cultură Bistriţa-Năsăud reia licitaţie publică, deschisă cu strigare şi adjudecare la cel mai mare preţ ofertat, a unui spaţiu cu suprafaţă totală de 124.14 mp cu destinaţie comercială – cafenea și popcorn-bar, situat în incinta Centrului Cultural ”Dacia” de pe Bd. Decebal din Bistrița. Data primei licitații a fost 11 aprilie.

Licitația va avea loc la sediul organizatorului, din Bistriţa, strada General Grigore Bălan, nr. 11, în data de 15.04.2016, începând cu ora 10:00.

Relații suplimentare și Caietul de sarcini se pot obţine de la Serviciul Financiar Contabilitate din cadrul Centrului Judeţean pentru Cultură. Caietul de sarcini se va elibera începând cu data de 11.04.2016 după achitarea contravalorii acestuia de 100 lei, la casieria Centrului Judeţean pentru Cultură.

Scrisoarea de înaintare, garanția de participare, împreună cu documentele solicitate prin caietul de sarcini se vor depune până la data de 14.04.2016, inclusiv, ora 13:00, la Serviciul Financiar Contabilitate din cadrul Centrului Judeţean pentru Cultură.

Garantia de participare la licitaţie este de 3.103 lei și se va achita la casieria Centrului Judeţean pentru Cultură sau prin virament în contul nr. RO41TREZ1015006XXX005765, cod fiscal 4347763 deschis la Trezoreria Municipiului Bistriţa.

Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică, română ori straină, care are calitatea de comerciant sau prestator de servicii, potrivit legii.

Plenul Consiliului Județean a aprobat în ședința din 31 martie atribuirea denumirii de Centrul Cultural ”Dacia” clădirii în care a funcționat Complexul Cinematografic Dacia și care se modernizează în această perioadă.

Inițial, CJ a atribuit, inclusiv în plen, denumirea de Centrul Cultural ”Valeria Peter Predescu”, însă la presiunea cetățenilor, a lansat un sondaj online în perioada 29 februarie-10 martie, oferind trei variante: Centrul Cultural ”Transilvania”, Centrul Cultural ”Dacia” și Centrul Cultural ”Valeria Peter Predescu”, însă au putut fi propuse și alte nume. Rezultatele votului: 1. Centrul Cultural ”Dacia” – 3.651 voturi; 2. Centrul Cultural ”Transilvania” – 497 voturi; 3. Centrul Cultural ”Valeria Peter Predescu” – 216 voturi.

În 14 martie, Consiliul Local Bistrița și-a dat avizul pentru noul nume.

Centrul Cultural ”Dacia”, care va fi administrat de Centrul Județean pentru Cultură, va avea o sală de cinema 3D cu 170 de locuri care va purta numele ”Adrian Pintea”, o sală de spectacole cu 330 de locuri care se va numi ”Valeria Peter Predescu” și o sală de repetiții și evenimente. În hol și zona de acces vor funcționa o cafenea și un popcorn-bar, deservite de agenți economici specializați. De altfel, Centrul Județean pentru Cultură organizează în 31 martie, ora 10.00, la sediul instituției din str. Gen. Grigore Bălan, licitaţie publică deschisă, cu strigare şi adjudecare la cel mai mare preţ ofertat, a unui spaţiu de închiriat cu suprafaţă totală de 124. 14 mp cu destinaţie comercială – cafenea și popcorn-bar.

Lucrările de 4.762.907 lei din faza a 2-a (Sala A, Sala B şi hol plus dotări) pentru modernizarea clădirii fostului cinematograf Dacia și transformarea ei într-un centru cultural multifuncțional sunt executate de asocierea SC Romco System SRL – SC Audiotech Multimedia Group SRL din București, care a câștigat licitația și etapele de contestații în dauna SC Imobil Dan SRL Bistrița, care a realizat faza 1 a lucrărilor cu circa 1 milion de lei. Noul centru va fi gata până în iunie.

Se fac lucrări la sala de cinematograf, camera de proiecții și zona de hol (cafenea, casă de bilete, garderobă) și modificarea sălii de spectacole, pe 1.955,43 mp. Investiția mai constă în: demolarea pereților de compartimentare și a tavanelor, realizarea de pereți noi de compartimentare și tavan, refacerea instalațiilor electrice și de încălzire, instalații sanitare, refacerea finisajelor, desfacerea finisajelor în sala de cinema și a scenei aferente, extinderea scenei cu 1,1 m și realizarea unor gradene pentru vizibilitate mai bună, instalații de luminat, de semnalizare, de detecție în caz de incendiu, de climatizare, placaje de piatră naturală în zonele de acces, realizarea unui spațiu tehnic peste centrala termică, termoizolații, dotarea cu tehnologie modernă (proiector 2D/3D), sistem de sunet), instalații de sunet și lumini, rampă de acces. Se va face extinderea scenei din sala de spectacole cu 3,75 m și înălțarea ei cu 0,3 m, realizarea unui balcon în sala de spectacole.

Amenajarea centrului cultural multifuncţional în clădirea construită în a doua jumătate a anilor 70, unde a fost Cinema Dacia, presupune transformarea sălii A de proiecţii în sală de spectacole prin mărirea scenei existente, a sălii B în sală de cinema 3D, a sălii C în sală de repetiţii, realizarea unor vestiare pentru artişti, a unui corp de legătură cu scena, a unei scări de acces la etaj, unde vor fi birouri. În viitorul centru se va muta şi Ansamblul Profesionist ”Dor Românesc” al Centrului Judeţean pentru Cultură. Accesul publicului spectator se va realiza din Bd. Decebal, printr-un portic în holul de primire. Aici va fi casa de bilete, zonă de unde se va face accesul în foaier sau în viitoarea cafenea, unde se poate ajunge şi din exterior atunci când nu sunt programate spectacole. Pentru funcţionarea noului centru cultural se va crea un acces şi din Aleea Trandafirilor, care va deservi angajaţii şi artiştii. 

1 comentariu

  • Ideea cu popcorn-bar, situat în incinta Centrului Cultural ”Dacia” le-a fost sugerata celor de la Consiliul Judetean de afirmatia lui Victor Ponta facuta in campania prezidentiala din 2014: „Nu voi participa la dezbateri înainte de primul tur, îmi voi lua popcorn şi mă voi uita la ceilalţi candidaţi”. Cu toate ca aceasta aroganta l-a costat pe Ponta pierderea alegerilor, cei de la CJ nu au renuntat la popcorn-bar. Lasand gluma la o parte,nu prea se justifica o carciuma in holul unui centru de cultura, mai ales ca in apropiere exista o serie de astfel de unitati de alimentatie. Mai curand acolo s-ar putea amenaja o galerie de arta. Ba mai mult, daca tot au sacrificat Cinematograful Dacia, la etaj in locul cabinelor de proiectie ar putea fi amenajate birouri in care sa se mute cu totul Centrul Judetean de Cultura Bistrita-Nasaud.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS