Actualitate Recomandări

CJ vrea să facă un Centru Județean de Tineret și Educație Integrativă

În ședința de vineri a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud se va cere acordul de principiu al aleșilor pentru realizarea unui Centru Județean de Tineret și Educație Integrativă prin accesarea de fonduri europene, după care vor începe demersurile în vederea obținerii avizelor/acordurilor necesare și întocmirea documentației tehnico-economice – studiu de fezabilitate mixt cu elemente de Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție.

”Amplasamentul pe care se va realiza obiectivul de investiții este situat în municipiul Bistrița, str. Nicolae Bălcescu nr. 9, și se află în proprietatea județului Bistrița-Năsăud. Se propune reabilitarea și extinderea clădirilor existente care au destinația de săli de clasă și ateliere și care fac parte din baza materială a Școlii Profesionale Speciale Sfânta Maria. Pentru a se realiza obiectivul propus este necesară obținerea avizului conform al Ministrului Educației în vederea schimbării destinaţiei imobilului.

Beneficiarii ”Centrului Județean de Tineret și Educație Integrativă Bistrița-Năsăud” vor fi elevii de pe raza județului înscriși în învățământul de masă, elevii din învățământul special și special integrat (beneficiari ai educației incluzive), copiii instituționalizați în centrele din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Elevii de toate categoriile vor avea acces nelimitat și neîngrădit la sport și educație. Centrul va dispune de: un bazin didactic de înot; de săli de sport; săli de ateliere în care elevii să-și exprime ideile, să se cunoască, să-și manifeste preocupările; o bibliotecă școlară; cabinete medicale educative punându-se accentul pe medicina educativă și preventivă, precum și alte forme de educație integrativă”, se arată în proiect.

2 comentarii

  • Dar Directia jud pentru tineret ce face??? De ce consiliul jud se ocupa cu asta??? Toata lumea se pricepe la toate…. Bani aruncati in vant!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.