Actualitate

Măsuri suplimentare în două UAT-uri, reduse în alte trei. Hotărârea CJSU

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud introduce măsuri suplimentare în două unități administrativ-teritoriale și reduce restricțiile în alte trei.

Conform Hotărârii CJSU nr. 4/07.01.2021, se introduc restricţii în orașul Năsăud și comuna Josenii Bârgăului, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare dec 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori.

În aceste UAT-uri activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Aceeași Hotărâre CJSU prevede ca, în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori: comunele Romuli, Șintereag, Măgura Ilvei și unitățile administrativ-teritoriale din județ, cu excepția celor menționate mai sus și pentru care nu au fost introduse restricții prin Hotărâri ale CJSU adoptate începând cu data de 15.10.2020, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Restricţiilese vor ridica în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

Aceste măsuri intră în vigoare în 8 ianuarie.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3357526051043528

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.