Actualitate Recomandări

Clădirea CJ, iluminată în roșu de Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112

Ziua de 11 februarie marchează Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112. Sediul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a fost iluminat sâmbătă seară în roșu, culoare simbol a numărului de urgență 112, pentru sensibilizarea opiniei publice și a responsabilității sociale.

”La 19 ani de la înființarea, în România, a Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, administrat de Serviciul de Telecomunicații Speciale, profesionalismul și implicarea sunt elementele cheile care fac diferența și salvează vieți.

Un demers inițiat de Serviciul de Telecomunicații Speciale, prin care atenția este redirecționată către cetățeni, și pune accent pe apelarea cu responsabilitate a numărului unic 112, pentru a reduce semnificativ apelurile non-urgente.

În anul 2022, operatorii STS au răspuns la peste 10,2 milioane de apeluri la numărul de urgență 112, dintre care 57,82% au fost urgențe reale, iar 42,18% au reprezentat apeluri non-urgente pentru care nu era necesară intervenția agențiilor specializate – Ambulanță, Poliție, ISU-SMURD, Jandarmerie sau Salvamont. Raportat la anul 2021, numărul apelurilor non-urgente din 2022 a crescut cu aproape 112.400 de apeluri.

Este important ca populația să conștientizeze că orice apel care nu are la bază o urgență reală, poate costa viața cuiva. Fiecare secundă contează în cazul unei urgențe reale! Apelează numărul 112 doar în cazuri urgente!”, informează CJ Bistrița-Năsăud.

Și sediul ISU Bistrița a fost iluminat în roșu cu ocazia Zilei Numărului de Urgență 112.

2 comentarii

  • Păi 112 nu aduce nici un ajutor real populației, dovadă cazul de la Caracal și multe altele…Cei care au în resposabilitate acest serviciu, adică cei care răspund la apel, sunt total nepregătiți pentru așa ceva!Vorbesc urât, te chestionează că de ce deranjezi, cu probleme de ei considerate minore…,ia-ți trezit din somn, pardon!Când vom vedea profesioniști adevărați?La paștele cailor…Nu se precizează în comunicat și apelurile care nu și-au găsit răspuns în solicitarea cetățenilor sau care au fost îndrumați eronat în altă parte sau la care nu au avut chef de muncă…Ce pregătire oare au?Nu se scot posturi la concurs acolo, cine le ocupă din start?

    19
    9
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.