Actualitate

Clase din 7 școli din Bistrița-Năsăud trec în scenariul roșu după apariția unor cazuri de Covid-19

În cadrul ultimei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au fost analizate particularitățile locale în funcție de situația epidemiologică actuală. Astfel, în baza Ordinului comun Nr. 5487/1494/2020 – al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății – privind organizarea activității în cadrul unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și avizelor primite până în acest moment de la Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean pentru hotărârile consiliilor de administrație ale școlilor, s-au actualizat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud.

Prin urmare, a fost adoptată Hotărârea CJSU Bistrița-Năsăud nr. 26/23.09.2020, care cuprinde următoarele modificări:

Se va aplica scenariul 1 (verde) – participarea zilnică la cursuri, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – pentru:

– Elevii Școlii Gimnaziale Șieuț (preșcolari și elevi din ciclul primar și gimnazial)

Se va aplica scenariul 3 (roșu) – lecții online – pentru:

– Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița – clasele a II-a A, a V-a A, a VI-a C, a VII-a C, a VIII-a A, a X-a A, C, D, a XI-a D, a XII-a D și G

– Școala Gimnazială „Nicolae Drăganu” Zagra – clasa a VII-a

– Școala Gimnazială Poienile Zagrei – clasele a V-a, a VI-a, a VIII-a

– Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița – clasa a VIII-a G

– Școala Gimnazială Tiha Bârgăului – clasa a II-a

– Liceul Teoretic „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului – o grupă de grădiniță cu program normal

– Liceul cu Program Sportiv Bistrița – clasa a XI-a F

Hotărârea intră în vigoare începând de astăzi, 24 septembrie.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că, timp de trei zile, elevii din școlile unde se amenajează secții de votare vor participa la cursuri exclusiv online, având în vedere că duminică 27 septembrie, între orele 07.00 – 21.00, au loc alegerile locale și este nevoie de pregătirea secțiilor de votare, majoritatea organizate în școli, și de dezinfectarea ulterioară a acestora. Astfel, elevii vor avea cursuri online în zilele de vineri 25 septembrie, luni 28 septembrie și marți 29 septembrie.

Scenariul 1 (verde) prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor la cursuri în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Scenariul 2 (galben) are în vedere participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi Revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Scenariul 3 (roșu) se referă la participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi / lecţii online.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3079136228882513

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.