Actualitate

CMJ Bistrița-Năsăud recrutează rezerviști voluntari. Cum se face selecția

ACTUALIZARE Ministerul Apărării Naţionale, prin intermediul Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud, desfăşoară activități de recrutare şi selecţie a candidaţilor pentru posturile de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, soldaţi/gradaţi).

Perioade/termene:

– 01-23.08.2019 – Întocmire dosare – la sediul Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud;

– 26-27.08.2019 – Selecţie – probe psihologice şi probe fizice – la Cercul Militar Bistriţa şi Stadionul Jean Pădureanu Bistriţa;

– 28-30.08 2019 – Selecţie – examinare medicală – la Spitalul Militar de Urgenţă Dr. Constantin Papilian Cluj-Napoca;

– 01-02.10.2019 – Repartizarea pe funcţii şi semnarea angajamentelor – la sediul Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud;

– Instruirea candidaţilor repartizaţi: – 07.10-22.11.2019 – pentru arma Comunicaţii şi Informatică;

– 04.11-20.12.2019 – pentru celelalte arme.

Procedurile de recrutare a rezerviştilor voluntari se desfăşoară în baza Legii nr. 270 din 10 noiembrie 2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Normelor metodologice de aplicare a acesteia.

Rezerviştii voluntari reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă faţă de cea a personalului militar în activitate.

Pentru mai multe detalii vă puteţi adresa Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud situat în Bistriţa, B-dul Republicii Nr. 3-5 sau la tel. 0263211271.

Pentru unităţile militare dislocate pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud sunt disponibile 115 funcţii de soldaţi/gradaţi rezervişti voluntari.

Cei interesaţi de aceste posturi se vor prezenta la sediul Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud unde vor fi informaţi cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari cât şi despre programul de instruire iniţială (dacă este cazul).

De asemenea, candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către armele/serviciile şi specialităţile militare pentru care aceştia prezintă aptitudini.

La înscriere, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere şi vor avea asupra lor următoarele documente:

a) actul de identitate, în original şi în copie;
b) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
c) acte de studii şi alte documente care atestă alte competenţe dobândite, în original şi în copie;
d) permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
e) livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

3 comentarii

  • Pot sa merg si eu in timpul meu liber?
    O sa primesc pensie speciala?
    Daca nu primesc … atunci VA LAS PE VOI …patriotii…SA MURITI PENTRU TARA CARE VA DA SI SALARII PENSIE CHIRIE!!!!

    • Sa mearga aia de la stat care au salarii mari si pensii speciale… parlamentarii, primarii gen cretu, oltean… nu se merita sa lupti si sa mori cand in tara sunt clanuri de interlopi iar statul le dau doar amenzi. Zilnic vedem cum se iau la bataie pe strazi cu bate si topoare, nu muncesc dar au masini scumpe si bani cacalau.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.