Social

CNI dă două milioane de lei pentru o sală de sport pe care o va face într-o comună

Compania Națională de Investiții (CNI) a scos la licitație, pentru două milioane de lei, proiectarea și execuția lucrărilor la o sală de sport pe care intenționează să o ridice într-o comună din Bistrița-Năsăud.

“Sala de educație fizică școlară”, cum se numește aceasta, va fi amplasată în localitatea Chiuza. Pentru proiectare (fază-adaptare la amplasament) și asistență tehnică a proiectantului se alocă 30.516,07 lei, iar pentru investiția de bază 2.018.190,46 lei. Se mai dau 46.738,17 lei pentru organizare de șantier.

În urma licitației, va fi aleasă compania care vine cu cel mai scăzut preț. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 1 martie 2021.

Conform site-ului Școlii Generale ”Liviu Rebreanu” Chiuza, unitatea de învățământ are deja o sală de sport în localitatea Săsarm.

3 comentarii

  • Fiecare comuna sa aiba sala ei de sport si teren de fotbal in panta sa se rostogoleasca mingea singura in poarta. Dupa modelul Elena Udrea. De asemenea salile de sport sa aiba trambulina, inele, barna unde romanii de 70-90 de ani sa faca miscare pt. intretinerea siluetei. Insa pun o intrebare. Asfalt pe ulite, santuri, gaz, apa+canalizare sunt rezolvate ? Cum stam cu depopularea si cu nasterile ? Exista un studiu pe fiecare comuna ,inainte de a comanda asemenea investitii ?

  • De ce se face aceasta sala ? Pentru ca tara are bani „cacalau”, ca are de unde! Dar , ce sa vezi , nu are pentru autostrazi , poduri si cai ferate… Este ca in povestea cu evreul : „Mai Itic , di ce ti-i camasa ase groasa ?” Raspuns :”Fost di undi !” D-apoi ma Itic , di ce-i ase scurta ?” Raspuns: „Apoi daca nu juns!?”Ar fi fost interesant de stiut cati elevi sunt in Chiuza. Pentru ca tot suntem la reformarea invatamantului ma gandesc ca poate autoritatile au in gand sa infiinteze un liceu cu profil agricol si in acest caz s-ar justifica oarecum investitia.Localitatea era cunoscuta , daca nu ma insel , pentru cresterea si ingrasarea mieilor.Altfel , bani risipiti , intocmai ca la Uriu si in alte locuri din judet.

  • Întradevăr,prioritățile pot fi altele,dar atunci cînd un primar,are posibilitatea să acceseze fonduri pe o anumită măsură,deși repet necesitățile sunt altele,nu stă pe gînduri și acceptă bucuros,altfel abia așteaptă alții să primească oferta.Banii nu pot fi deturnați pe alte lucrări.Sigur aveți dreptate,când spuneți că nu-i foarte necesară,poate la Chiuza,dar ia să nu fi acceptat primarul ,apoi să fi văzut opoziția (indiferent de culoare) cum sărea în sus.Uite primarul nostru n-a vrut să-i facă guvernul sală de sport gratis pt copilașii noștri,care fac sport în noroi,în ploaie,în frig…așa că adevăru-i la mijloc,dar întotdeauna,din păcate, la cei care sunt la butoane.
    PĂREREA MEA!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS