Actualitate

Coadă la Cantina socială pentru alimente de la Primăria Bistrița și măști de la Guvern (FOTO)

La Cantina socială a Primăriei Bistrița s-a format marți o coadă până în stradă la alimente și măști. Și aceasta pentru că municipalitatea distribuie, prin Direcţia Municipală de Servicii Sociale, pachetele alimentare ce se oferă cu prilejul Zilei Mondiale a Alimentaţiei, dar și măștile de la Guvern.

Beneficiari sunt pensionarii cu pensii mici, persoanele fără venituri sau cu handicap accentuat. Oamenii au stat la rând respectând distanța socială. Un angajat al Primăriei a trecut pe la ei cu dezinfectant pentru mâini.

Pachetele cu alimente sunt oferite în baza Hotărârii nr. 13/31.01.2011 a Consiliului Local al municipiului Bistriţa, de completare a Hotărârii nr. 81/30.04.2009 privind stabilirea unor măsuri pentru acordarea ajutorului de urgenţă familiilor şi persoanelor aflate în situaţii deosebite, conform Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Pachetele alimentare conțin alimente de primă necesitate, zahăr, făină, orez și ulei.

Pachetele sunt distribuite de la Cantina de ajutor social – Bulevardul Independenţei nr. 24-26 – de luni până vineri, în intervalul orar 8.30 – 14.00.

De acest ajutor beneficiază pensionarii cu venituri mici, persoanele fără venituri dar care au trecut de 65 de ani, respectiv persoanele cu handicap accentuat care beneficiază numai de ajutorul special lunar.

Pe de altă parte, măștile medicale trimise la Bistrița de Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică, au fost distribuite în proporție de 70%.

2 comentarii

  • Sau lucreaza in Germania, fac bani buni, aici nu realizeaza venituri, ii ” tine” nevasta ( saracuta e „singura” intretinatoare de familie), dar ei au masini, apartamente, etc. Vine sotul, saracul, dupa pomene. Nesimtitii, sa le fie rusine !!!!

  • Sunt foarte multe de spus despre aceste persoane
    De ex cel din poza , asistati , trei generatii cu aceeasi fata CHIAR NU SUNT IN STARE SA FACA O MUNCA IN FOLOSUL SOCIETATII?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.