Social

Coadă până în stradă la Policlinica Bistrița. Oamenii, revoltați

Oameni, majoritatea în vârstă, au format o coadă în fața Policlinicii Bistrița, care a ajuns până în stradă. Se întâmpla joi dimineața, la ora 7.00, când s-a deschis recepția de la ambulatoriul integrat.

Potrivit lui Liviu Someșan, care a postat fotografia și o scurtă filmare pe Facebook, toți cei de la rând așteptau pentru ca să se programeze la consultații în luna mai.

”Eu am prins la una dintre secții pe 16.05.2023. Până atunci stăm fără tratament. Majoritatea dintre cei de la rând erau indignați de situație, dar ce putem face?”.

Programări se pot face atât telefonic, cât și online AICI , dar mulți dintre cei care au comentat la postarea lui Liviu Someșan că oamenii în vârstă nu știu să se programeze online, iar telefonic le este foarte greu să prindă linia liberă.

 • ”Să le fie rușine, dacă suni, spune sa faci programare online, nu prinzi niciodată la cardio, dar dacă nu ai email, nu îți ia în calcul, poți sa mori până găsești un loc 😭😭😭”.
 • ”Nașpa. Pentru ce plătim la sănătate o groază de bani din salariu? Ca să mergem tot la privat că nu avem locuri la stat 🥹
 • ”De 2 luni caut loc pentru analize dar NU există niciun loc!!! Trebuie să dau aproape 700 lei să fac la privat!!!”
 • ”O bătaie de joc și programările atât la ghișeu cât și online. De două luni trebuia să ajung la cabinet după scrisoarea medicală să continui tratamentul cu ochi pe tf dar câteva minute să nu fii și gata locurile epuizate la ghișeu la fel puține și gata. Din păcate aceste lucruri încă nu sunt puse la punct”.

19 comentarii

 • Poate ca voi stiti care e situația mai bine ca si mine, care comentez de la distanță, dar aici unde stau eu nu merge nimeni, nicăieri fără trimitere de la medicul de familie.
  Nu idi face nimeni analize, pentru ca asa vrea el.
  1. Dai telefon la medicul de familie, te programeaza la el in aceeași zi daca e acut sau in ziua următoare daca nu e acut.
  2. Analizele la sânge le faci DOAR daca considera medicul, daca îi sunt necesare pentru a pune diagnosticul.
  Medicul are toate datele tale pe calculator,
  Ultimele rezultate ale analizelor mele erau de acum 10 ani (2013) asa că nu mai sunt relevante.
  3. Medicul de familie ia o proba de sânge si in aceeași zi vine o mașina care face turul Cabinetelor Meficale ale Americilor de Familie si le duce la laborator.
  4. IM ziua următoare la prima ora, când medicul de fsmilie deschide calculatorul, îi apar toate rezultatele analizelor tale.
  Tu suni ntre 08:00 si 09:00 sa-ți spună ce trebuie făcut mai departe
  5. Daca e vreo suspiciune de boala, te trimite la medic specialist. Medicul de familie iti face programarea, in ziua x la ora x la Cabinetul Medicului Specialist x.
  Mie mi-a zis ca sunt foarte sănătos , ca toate analizele sunt foarte bune.

  Totul se face prin Medicul de Familie.
  Am impresia ca in România fiecare pacient se sutotrateaza, se programeaza, isi face analize etc.
  Asta este parerea mea, asa văd eu lucrurile de la distanță.

  39
  7
 • Asta este realitatea cruntă a serviciilor de sănătate după sutele de milioane investite. Partea frumoasă este că niște domni aflați la conducerea partidului și masoneriei bistrițene s-au lins pe degete și o se se lingă în continuare, ei și neamurile lor până la a treia spiță. Vile, limuzine, elicoptere, concedii în lux și huzur și osanale zilnice de la toți atârnătorii. Restul bistrițenilor pot să moară până le vine rândul.

  48
  1
 • Aveam alte asteptari de la directorul Lazany. El din pacate face mai multa politica.
  In spital e plin de probleme, doar peretii sunt noi, in rest fiecare cu norocul lui…
  Pacat ca traim vremurile astea, parca stam la coada la lapte pe vremea raposatului.

  46
  4
  • Sistemul medical a ajuns o bataie de joc si cred ca va fi si mai rau. Pe lsnga saracie mai trebuie sa avem parte si de umilire. Cand apar online programarile, ele sunt 1 sau 2 disponibile, peste minim o luna… Deci, sistemul iti spune ca ori dai bani la privat si mergi peste o zi sau doua, ori astepti si mori…

   41
 • Aveți dreptate când mergi la un medic și îi spui,, domnule doctor mă for rău picioarele ei fără să te consulte,fără să te trimită la un specialist spun:”ah poate e din cauza diabetului.
  Apoi pleci neliniștit,.și cauți pe Dumnezeu cu rugăciunea sa te ajute eu chiar asta am pățit .dar Dumnezeu și-a trimis pe propria Maica sfântă și când sa arătat în fața geamului meu in sufragerie și eu am vrut să mă ridic din pat într-o dimineață eram vindecată lucru care numai am căutat pe medicul meu de familie pentru că deși am 70 de ani împliniți nu mă mai doare nimic în mine simt că sunt sănătoasă.nu am nevoie de medic.de când am fost vindecată de Fecioara Maria nu mă mai durut nici măcar capul.asa că sfătuiesc că fiecare bolnav să-și asculte inima lui, acolo în profunzimea inimi vorbește Dumnezeu și când ceri ceva cu încredere numai El te poate ajuta cu iubirea lui așa cum și eu am fost ajutată.. bine aveam probleme și auzul meu de la liceul dar această problemă nu mi sa vindecat pentru,că Dumnezeul a făcut o înțelegere cu mine pe care și eu o am de împlinit că să-mi pot primi auzul.
  Așa că azi numai poți avea încredere în medici decât în Dumnezeu.
  Deși eram cu probleme de auz medicul Sălișteanu care se ocupă cu handicapuri, a refuzat să-mi facă un handicap pentru că dacă nu am avut bani săi dau ,mi-a spus,,îmi pare rău dar auzul tău nu provine din naștere.” Și am rămas așa și acuma.am aparate dar nu aud cu ele e tot la fel.

  7
  13
  • Buni agățați la grinda amândoi și raducu și lazany manca bani cu nemiluita prin spital politica fac mai multă

 • Pacientul sanatos tun,bine ca esti sanatos dar esti foarte credul unde te crezi in Noua Zelanda cu medicul de familie, esti in Romania eu am un handicap la mana [2 degete lipsa] si in 12 ani cat am fost pacient la dr de familie nu a stiut ca am degetele lipsa, abia dupa ce am plecat la altul, la un pahar mia zis ca nu a stiut ca am degetele lipsa si ca poate sa imi faca de handicap dar sa ma duc la el iarasi si lam refuzat.

  6
  1
  • @pacientul ciung
   Nu mi-a făcut deloc plăcere să te scriu așa!!!!
   Data viitoare îți dau un deget în jos doar pentru asta….
   Dacă tu te numești așa NU înseamnă că și ești, ești o persoană ca toți ceilalți, același drepturi!!!
   Iar unde eu vreau să ajung….sunt/vin foarte bine experiențele din alte părți date de persoane care le experimentează zi de zi, iar așa ne facem o idee unde ne aflăm, dacă suntem bine situați sau avem de făcut eforturi pentru a le pune pe traseul corect ce așa mult nevoie are întreaga Românie.
   Mie mi-a făcut plăcere să-i citesc experiența.
   Sus inimile, România se poate îmbunătăți și îndrepta.

   2
   1
 • Cred că cel mai bun sistem medical din Europa, se găsește în Spania, am copii acolo, am fost și eu. Nu intru în detalii, dar pot confirma, sau nu cei care trăiesc acolo. În Irlanda, cel puțin cei care au un venit anual de peste 34 000 de euro, nu plătesc contribuții, CAS, iar când au probleme se descurcă în privat, ceilalți în sistemul public, dar e OK. La noi, plătești o viață 10% din venituri, dar când ai nevoie urgentă de CT, RMN, ești direcționat, vrând nevrând, spre privat. Nu-i normal, dar la câte lucruri anormale se întâmplă în România, sănătate și învățământul, ce mai contează. Nu mai vorbesc de medicamente compensate, aici la fel, toți medici îți prescriu și suplimente alimentare, care nu-s nici medicamente, nici compensate, dar vine comisionul de la producătorul de medicamente, către medicul care prescrie, așa că scapă cine are zile. No, numa zâc, dar știu ce zic.

  17
 • In Franta cu contributiile obligatorii la sanatate nu beneficiezi de mare lucru in mod gratuit, daca vrei graituitati iti mai faci 1,2 asigurari complementare (platesti in plus) , timpul de astptare este destul de lung si acolo , in concordanta cu problema avuta, ca o concluzie : probleme sunt peste tot , in Romania apartul medical este subdimensionat, aglomerat artificial din cauza bolnavilor inchipuiti , a medicilor de familie care trimit toti pensionarii la analize/tratamente/recuperari fara a fi neaparata nevoie…. Iar daca vorbim de cotizatii, in Romania cotizeaza(muncesc cu forme legale) 7,6 mil din care 1,9 mil pe salariul minim iar numarul de persoane inactive este de 11 mil , faceti voi niste calcule si o sa vedeti ca desi se intampina multe probleme, sunt multe neajunsuri situatia este decenta comparativ cu situatia din alte tari chiar mai dezvoltate decat noi.

  8
  1
 • @Pensionarul roman
  Mămăliga ei de coasă și venit și AMIN 😂!!!… De ce nu…decât să vină mai bine să plece în pas alergător unde el vrea, acolo în Polul Nord unde nu găsește pe nimeni 😃 să-și ia o țeapă cât e el de mare….
  Cum se face că le vezi așa peorativ, în loc să te îngrijești spunând, maicoșul lor, voi ieși la vot și îi trimit pe toți la NAIBA…am cotizat o viață întreagă pentru ce??… să-i văd făcând doar pe clovnii!!!
  Eu trebuie să aștept sfârșitul sau ei sfârșitul relei administrați…
  Ai un deget în jos de la mine dragul meu, ai făcut efortul de al câștiga🙂
  Ai grijă de tine.

  3
  2
 • Indemn pe toti carcotasii de pe acest online sa isi faca analizele si un mic control psihologic la aceasta coada.
  Sa nu uite insa sa isi aduca cu ei si mancarea de amiaza .

  1
  6
  • Zî bălan…și trage apa. Toți vin și comentează pertinent, la subiect, doar bălan, sub acoperire jignește. Acum, întrînd în jocul lui și eu îi recomand un control, dar nu psihologic, ci psihiatric. No, numa zâc.

   5
   1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS