Social

Cocoșii de munte, salvați de la împușcare de justiția din România, lupii, de Europa

Cocoșii de munte nu mai pot fi împușcați, deși în planul de recoltă aprobat pentru județul nostru au fost incluse 6 exemplare, pentru jumătate fiind date autorizații. Totul după ce Curtea de Apel Brașov a admis cererea de suspendare a executării dispozițiilor a ordinului de ministru.

Directorul Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud, Sever Roman, a anunțat că Asociaţia ”Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor” județul Brașov a solicitat în instanță suspendarea Ordinului Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 2482/2022 privind aprobarea cotelor de recoltă pentru specia cocoș de munte (Tetrao urogallus) pentru perioada septembrie – 30 noiembrie. Prin Hotărârea nr. 150/10.11.2022, în dosarul nr. 553/64/2022, Curtea de Apel Brașov a admis cererea de suspendare a executării dispozițiilor ordinului în cauză, motiv pentru care ”solicitările depuse la APM Bistrița-Năsăud au fost suspendate conform dispozițiilor MMAP”.

Potrivit Agent Green și lupii au fost salvați. Specia rămâne strict protejată în toată Europa, decizie luată în urma celei de-a 42-a reuniune a Comitetului permanent al Convenției de la Berna.

Convenția privind conservarea vieții sălbatice și a habitatelor naturale europene (Convenția de la Berna) este primul acord internațional dedicat conservării naturii, care acoperă cea mai mare parte a Europei și unele țări africane (acum 50 de state în total).

3 comentarii

 • Nu mai ramane decat sa se impuste politrucii intre ei in BOASE.
  Normal ca din nou strainii din UE au grija de natura noastra salbateca ca doar nu poporul roman si ai lui politruci corupti pana in panzele albe.
  De Ziua Nationala sa le fie rusine celor care au eliberat normative de a ucide doua specii unice si mandre.

  20
  10
  • Toate pagubele produse de catre lupi turmelor de oi se datoreaza exclusiv din vina proprietarilor de oi: Nesupravegherea turmelor, ciobani angajati sub orice critica, consumatori de bauturi alcoolice, oile raman chiar si cate 12-14 ore complet nesupravegheate, pasunatul in fond forestier, etc.! Asa ca mai subtire cu reclamatiile !

   7
   6
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS