Actualitate

Circulaţie îngreunată în Pasul Tihuţa. Mai multe maşini nu au putut urca, altele au fost oprite

Pe DN 17, în Pasul Tihuţa, circulaţia se desfăşoară cu greutate din cauza zăpezii viscolite pe partea carosabilă, mai multe autovehicule neputând urca iar altele fiind oprite preventiv, timp de o jumătate de oră, pentru curăţarea drumului. Echipaje ale Poliţiei Rutiere monitorizează traficul pe tronsonul respectiv.

”În Pasul Tihuţa sunt înregistrate cantităţi mari de precipitaţii sub formă de ninsoare, circulaţia fiind îngreunată de zăpada viscolită pe partea carosabilă. În zonă sunt dislocate echipaje aparţinând IPJ Bistriţa-Năsăud, care monitorizează şi sprijină traficul pe acel tronson de drum pentru ca circulaţia să se desfăsoare în condiţii normale, de iarnă. Mai multe autotrenuri şi autoturisme nu au putut continua urcarea spre Pasul Tihuţa, iar altele au fost oprite preventiv, preţ de aproximativ 30 de minute, pentru ca partea carosabilă sa fie curaţată de zăpada adusă de rafalele de vânt. La ora 19.00, toate drumurile naţionale şi judeţene erau deschise circulaţiei, însă traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă. În continuare, utilajele de deszăpezire intervin pentru curăţarea tuturor tronsoanelor de drum”, informează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Autovehiculele care nu sunt dotate cu cauciucuri de iarnă nu sunt lăsate să urce în Pasul Tihuţa, a precizat Centrul Infotrafic al IGPR.

CNADNR menţionează că viscolul depune pe carosabil, în zona Piatra Fântânele, un strat de zăpadă de până la 2 cm, 9 utilaje răspândind 30 de tone de material antiderapant pe DN 17.

cod galben ninsori 11 ian 2015Avertizarea cod galben, valabilă de duminică 11 ianuarie, de la ora 16.00, până luni 12 ianuarie, la ora 12.00, a fost emisă pentru judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamţ, Suceava, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj şi Bihor.

În intervalul menţionat, în toate zonele de munte va ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze care, pe crestele înalte, mai ales ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, vor depăşi 80…90 km/h la rafală, viscolind şi troienind zăpada.

În restul teritoriului, vântul va sufla cu viteze de 45….55 km/h, iar în Oltenia se vor atinge 60…70 km/h la rafală. Vor fi precipitaţii slabe, predominant ninsoare în regiunile intracarpatice şi în nordul Moldovei şi mai ales ploi în sud şi sud-est. Vor fi condiţii de polei.

Conform estimărilor evoluţiei valorilor termice, în Transilvania regimul termic va marca o creştere treptată, iar după data de 13 ianuarie valorile vor fi uşor mai ridicate decât normele climatologice ale celei de a doua decade de ianuarie, respectiv 1…2 grade ziua şi -6 grade noaptea, mediate pe întreaga regiune.

Până în 13 ianuarie, precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse şi vor fi moderate cantitativ.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.