Actualitate

Cod galben de ninsori şi viscol în Bistriţa-Năsăud

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări cod galben de precipitaţii abundente, intensificări de vânt şi ninsori viscolite, valabile în zilele de joi 14 martie şi vineri 15 martie la început în 27 de judeţe, inclusiv Bistriţa-Năsăud, apoi în toată ţara. Vremea va intra într-un proces de răcire.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în cursul zilei de joi, începând de la ora 12.00, în 27 de judeţe din vestul, centrul şi nordul ţării, inclusiv Bistriţa-Năsăud, vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, care în noaptea de joi spre vineri se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 de litri pe metru pătrat şi izolat, îndeosebi în zona montană, unde va ninge, 50 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 55-70 de kilometri pe oră şi peste 80-90 de kilometri pe oră la munte, iar ninsoarea va fi viscolită.

Vineri, de la ora 10.00 până la ora 20.00, avertizarea va fi valabilă în toată ţara. În acest interval,vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală de 55-70 de kilometri pe oră şi peste 90 de kilometri pe oră la munte.

În Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania şi în nordul Moldovei, precum şi la munte va mai ninge slab, dar viscolit.

Vremea va intra într-un proces de răcire, care se va resimţi la început în regiunile intracarpatice, iar în zilele de sâmbătă şi duminică în întreaga ţară, a precizat ANM.

cod 1 martie cod 2 martie

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.