Actualitate

Cod galben în Bistrița-Năsăud. Cum va fi vremea în perioada următoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări cod galben de vreme rea valabile și pentru județul Bistrița-Năsăud în perioada următoare.

Cod galben de intensificări ale vântului, în intervalul sâmbătă 2 decembrie, ora 12.00 – duminică 3 decembrie, ora 03.00

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h. În Carpații Occidentali și Meridionali, iar seara și noaptea și în Carpații Orientali vor fi rafale de 60…80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1.700 m, peste 90…100 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, vor fi pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.


 Cod galben de intensificări ale vântului, valabil în ziua de duminică 3 decembrie, între orele 03.00 și 14.00

În intervalul menționat, în Carpații Orientali, vântul va avea intensificări cu viteze de 60…80 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 m vor fi rafale de 90…110 km/h.

Din această noapte, vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, începând cu regiunile vestice.

Până duminică 3 decembrie este valabilă și o avertizare hidrologică: creşteri importante de debite şi niveluri ca urmare a propagării viiturilor formate în amonte, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare şi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.

Cod galben pe râurile din bazinul hidrografic Someșul Mare de sâmbătă 2 decembrie, ora 12.00 până duminică 3 decembrie, ora 24.00

Meteo.BN informează: ”Vreme în răcire accentuată! Ne bucurăm, pentru că evenimentele hidrologice severe se vor termina! Începând de la noapte, vom trece în sectorul rece al ciclonului care a adus situația de ieri, astfel vemea se va răci accentuat. Debitele vor fi în scădere! Dacă astăzi maximele termice saltă spre 15°C, mâine de abia dacă trecem de 0 și vom avea ninsori slabe locale. Până vine frigul la noapte, mai primim nişte ploi. Departe de ce am avut ieri, desi sunt mai apăsate la un moment dat, trec repede. Apoi se face frig, la munte va fulgui la noapte, în rest ceva precipitații mixte, slabe, izolate”.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS