Actualitate

Cod galben și cod portocaliu. Cum va fi vremea în Bistrița-Năsăud

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de intensificări ale vântului și un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului și viscol puternic, valabile pentru județul Bistrița-Năsăud în perioada sâmbătă 11 martie, ora 10.00 – duminică 12 martie, ora 04.00.

În toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70 km/h. La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar pe creste vor depăși 90…110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol.

La munte, la altitudini de peste 1.500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

Meteo.BN informează: ”Răcire consistentă a vremii, în următoarele ore, în județul nostru, răspunzătoare fiind o masă de aer rece care a „scăpat” spre latitudini sudice dinspre NV-ul continentului. Astfel, începând din a doua parte a zilei, temperaturile vor marca o scădere tranşantă, vântul se va intensifica din sector nord-vestic iar până mâine dimineață, și pe fondul degajării cerului, plonjăm sub 0°C, peste tot. Până atunci, va mai ploua iar treptat, în zonele montane dar spre seară şi în cele de deal şi submontane, ploile se vor transforma în lapoviță şi ninsoare, iar la altitudini mari, de peste 1.500 m, după-masă şi în prima parte a nopții va fi viscol, cu vânt intens şi vizibilitate scăzută. Mâine dimineață, îngheț, deci, cu minime cuprinse între -5°C în depresiuni şi -2°C la podiş”.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.