Actualitate

Îți plac hainele moi, confortabile care îți lasă corpul să respire? Le găsești acum și la Bistrița

Hainele din bumbac sunt ideale pentru copii, pentru persoanele care se confruntă cu reacții alergice, dar nu numai. Și asta fiindcă una dintre calitățile de bază ale bumbacului este aceea că absoarbe și elimină umezeala cu ușurință, menținând corpul aerisit.

Dacă până acum trebuia să citești cu atenție etichetele din magazine ca să vezi cât bumbac conține fiecare produs, de puțin timp ai la Bistrița un magazin unde poți merge la sigur: ”Bumbăcel”.

Este de ajuns să atingi materialul oricărui produs expus și vei simți o țesătură moale, ușor catifelată, densă, prin care nu se văd contururile în lumină. Îți vei da seama imediat că este 100% bumbac.

Magazinul ”Bumbăcel” din Bistrița este administrat de doi tineri, Stela și Abel Gavrilaș. Stela este originară din Republica Moldova, acolo unde a fost creat brandul ”Bumbăcel” în urmă cu zece ani. Impresionat de calitatea produselor, soțul ei, originar din județ, a fost încântat de propunerea soției să deschidă și la Bistrița un magazin din rețeaua ”Bumbăcel”.

Zis și făcut! Au adus marfă din bio bumbac, importat din Uzbekistan, de la haine pentru copii și adulți, la prosoape, lenjerii pentru pat, pijamale și cuverturi.

De la deschiderea magazinului, în luna februarie a.c., mulți clienți care au cumpărat au revenit, impresionați de calitatea produselor, dar și de prețuri.

Prosoapele costă între 25 și 65 de lei, hanoracele între 100 și 125 de lei, pijamalele între 125 și 135 de lei, iar treningurile în jur la 200 de lei.

Iată care sunt avantajele purtării hainelor din bumbac:

  • Risc scăzut pentru persoanele cu alergii. Bumbacul e hipoalergenic, așa că va proteja persoanele cu astm și piele sensibilă. Nu provoacă iritații, deoarece este moale și natural. În plus, bumbacul nu conține substanțe chimice, precum nailonul sau poliesterul.
  • Natural și sigur. Bumbacul este natural, ceea ce înseamnă că e și biodegradabil. Astfel, îmbrăcămintea creată exclusiv din bumbac este ecologică.
  • Confortabil. Pielea se obișnuiește rapid cu bumbacul, așa că te vei simți grozav în astfel de haine. În plus, nu e un material dur, care să strângă, deci te vei simți și relaxat/ă.
  • Piele uscată, transpirație estompată. Bumbacul nu reține umezeala și transpirația, un aspect esențial în lunile toride de vară. Aerul circulă și menține pielea răcoroasă. Iar când transpiri, articolul vestimentar din bumbac absoarbe umiditatea!
  • Nu electrizează. Scânteile de curent nu sunt deloc plăcute. Probabil, ți s-a întâmplat și ție să te atingi de un obiect metalic și să te curentezi. Se întâmplă, uneori, și atunci când intri în contact cu alta persoană. Nu se va întâmpla dacă porți bumbac. Doar țesăturile sintetice, precum poliesterul, provoacă reacții de electricitate statică.
  • Rezistent și ușor de întreținut. Bumbacul rezistă peste ani. Nu se distruge rapid prin spălare. Și dacă se întâmplă să rupi o haină din bumbac, o poți coase fară mari probleme. Nu se va observa, dacă o faci bine. De asemenea, bumbacul nu are nevoie de o atenție specială. Nu trebuie să îi faci spălare uscată sau profesionala.

Rețineți: Bumbacul organic se numără printre cele mai durabile și fine țesături. Știi ce înseamnă acest lucru? Vei putea purta articolele tale preferate mult timp, iar pe cele ale copiilor le poți da ulterior fraților mai mici.

Vezi cum arată produsele din magazin pe Facebook, Instagram și Tik-Tok.

Vino să te convingi de calitatea produselor ”Bumbăcel”, de luni până vineri între orele 10.00 și 18.00, iar sâmbăta între 10.00 și 16.00 în Bistrița pe str. Liviu Rebreanu, nr. 22.

Alege ECO! Alege BUMBĂCEL! (P)