Actualitate

S-a mai făcut un pas pentru susținerea învățământului medical universitar la Bistrița

Consiliul Local Bistrița și-a dat acordul de principiu, în ședință extraordinară, ca imobilul de pe strada Albert Berger nr. 4, în care funcționează acum Extensia Bistrița a Universității de Medicină, Farmacie și Tehnologie ”Emil Palade” din Târgu Mureș, să fie transferat Consiliului Județean.

În acest sens au votat ”pentru” un număr de 19 consilieri, niciunul împotrivă și nu a existat nicio abținere.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a solicitat clădirea pentru ca să o includă într-un proces de reabilitare și modernizare, urmând să inițieze un proiect de hotărâre în acest sens.

Deschiderea Extensiei Bistrița a Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureş reprezintă un prim pas pentru obţinerea de către Spitalul Judeţean de Urgenţă a titulaturii de ”spital clinic”.

La Bistrița, programul de studiu Asistență Medicală Generală a început în toamna anului trecut, însă din acest an, vor mai exista alte două specializări: Tehnică dentară şi Asistent de farmacie.

„Am venit la Bistrița, vom rămâne și ne vom dezvolta. Vrem să construim aici, la Bistrița, și un corp profesoral, care să includă și resursa umană locală. Îi salut pe cei 100 de studenți boboci, ați ales bine sau ați fost aleși bine. Vă doresc fiecăruia dintre voi să vă găsiți identitatea, astfel ca la finalul acestor studii să fiți mândri că ați absolvit UMFST George Emil Palade, Extensia Bistrița”, a declarat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul universității din Târgu Mureș la deschiderea anului universitar.

4 comentarii

 • Super tare!
  Uite că se poate a se lăsa deoparte orgoliile politice în favoarea cetățeanului și-a progresului (Consiliul Local vs Consiliul Județean fiind tabere politice diferite). Bravo aleșilor locali pentru unanimitate și felicitări Consiliului Județean pentru implicare!
  Dacă noi bistrițenii nu ținem cu județul nostru, atunci să nu ne așteptăm ca alții din alte județe să ne țină partea.
  Trebuie să înțeleagă odată pentru totdeauna aleșii noștri că există o concurență între județe și că interesul lor primordial este să câștige cât mai multe proiecte în fața altor județe!
  Afinitățile și luptele politice nu trebuie să lezeze interesele și prosperitatea cetățenilor din județul nostru!

  18
  6
 • Binenteles ca mergem la Cluj! Iar asistentii medicali pregatiti la Tirgu Mures, fie si ea extensie, poate ca doar cu 2 randuri in plus sunt pregatiti mai bine decat asistentele fara Bac de la Henry Coanda.
  Vorbim totusi de sanatate nu afaceri, de aceea nu inteleg cum se pot scoate pe banda rulanta asistente. Probabil pe modelul in care tot asa, se scot pe banda, medici in ghilimele, la facultati precum Oradea, Sibiu, Arad si chiar Tirgu Mures, unde doar cu mici exceptii, calitatea pregatirii in domeniu este asa cum este, atata timp cat si admiterea este facuta asa fie facuta, pe baza de dosar sau cu jumatati de masura.
  Universitatile nationale de top de medicina sunt doar 3: Cluj, Bucuresti si Iasi. Restul sunt de calitate mediocra.

  5
  4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.