Actualitate

Cod galben și cod portocaliu în Bistrița-Năsăud! Cum va fi vremea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări cod galben și cod portocaliu de vreme rea, valabile și pentru județul Bistrița-Năsăud în aceste zile.

Cod galben, de joi 30 noiembrie, ora 17.00 până vineri 1 decembrie, ora 21.00: cantități moderate de apă, intensificări ale vântului

În Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei va ploua, iar în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la început vor fi precipitații mixte, apoi predominant ploi, care vor determina topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă în general de 25…40 l/mp. Local și temporar, în regiunile vestice vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…60 km/h, iar în toată zona montană înaltă rafalele vor depăși 80…100 km/h. Intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Cod portocaliu, de joi 30 noiembrie, ora 20.00 până vineri 1 decembrie, ora 15.00: cantități însemnate de apă

În intervalul menționat, în județul Maramureș și în zona montană a județelor: Bistrița-Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare se vor acumula cantități de apă de 50…70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp.

Hidrologii au emis cod galben și cod portocaliu pentru Bistrița-Năsăud: scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Cod galben pe râurile din bazinul hidrografic Someșul Mare, de joi 30 noiembrie, ora 18.00 până duminică 3 decembrie, ora 24.00.

Cod portocaliu pe Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, de vineri 1 decembrie, ora 03.00 până duminică 3 decembrie, ora 12.00.

Meteo.BN informează:

”Ploi abundente, încălzire accentuată a vremii, risc major de inundații! Cantitățile de apă din zonele montane vor depăşi local 100 l/mp, în condițiile unui strat de zăpadă care la peste 1.400 m alt. depăşeşte 50 cm. Se vor produce scurgeri torențiale, cu efect de inundații locale, pe cursurile mici ṣi mijlocii, creşteri de debite pe cursurile importante de apă cu riscul major de depăşire ale cotelor de atenție! Luați măsuri de precauție, mai ales dacă locuiți în zonele adiacente cursurilor de apă, începând de la noapte si până sâmbătă noapte riscul de inundații este deosebit de însemnat!”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS