Actualitate

Sute de polițiști, jandarmi și pompieri, în stradă cu ocazia minivacanței

În minivacanța prilejuită de sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României, 625 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean Bistriţa-Năsăud sunt în stradă și acționează pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Totodată, polițiștii bistrițeni se vor afla și în dispozitive suplimentare, instituite în zona de desfăşurare a manifestărilor publice.

În medie, zilnic, vor acționa aproximativ 125 polițiști.

În această perioadă, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase vor desfășura activități preventive, în cadrul acțiunii naționale ”Pirotehnic 2023-2024”. Scopul acestora este de a conștientiza atât cetățenii cât și reprezentanții societăților comerciale autorizate asupra consecințelor utilizării necorespunzătoare, respectiv a comercializării ilegale de articole pirotehnice și potențialele riscuri la care se expun.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la Rutieră vor acţiona pe drumurile publice, în zonele aglomerate, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi autospeciale dotate cu aparate radar și vor organiza acțiuni de depistare a conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la toate evenimentele care vor avea loc în spațiul public și în zonele aglomerate: în zona lăcașurilor de cult în ziua de Sf. Andrei la Bistrița, Năsăud, Beclean și Sângeorz-Băi, la aprinderea iluminatului festiv de Crăciun, la concertele și spectacolele organizate pe pietonalul Liviu Rebreanu, la deschiderea Târgului de Crăciun, la manifestările organizate cu ocazia zilei de 1 Decembrie la Bistrița, Năsăud, Beclean, Prundu Bârgăului.

Pe perioada minivacanței sunt constituite echipe specializate de intervenţie pentru a interveni în mod operativ la evenimentele sesizate. Totodată, jandarmii vor participa în această perioadă și la misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în sistem integrat, precum şi în patrule independente în mediul urban şi rural. De asemenea, vor fi executate acţiuni pentru monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice (petarde, artificii), precum și de prevenire și combatere a tăierii și comercializării ilegale a materialului lemnos și a brazilor de Crăciun.

O atenție deosebită va fi acordată zonelor turistice de pe raza județului de către structurile de Jandarmerie Montană cu efectivele Posturilor Montane Rodna, Piatra Fântânele şi Colibiţa.

Peste 100 de pompieri bistrițeni vor fi zilnic la datorie. Asistența medicală va fi asigurată de către echipajele SMURD, încadrate cu paramedici specializați, care dețin competențe în acordarea primului-ajutor calificat, precum medici și asistenți medicali din cadrul UPU SMURD Bistrița, în ceea ce privește echipajul de terapie intensivă mobilă.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS