Actualitate

Cod roșu de inundații! Probleme la Măgura Ilvei, Maieru și Anieș

Hidrologii au emis cod roșu de inundații în Bistrița-Năsăud, valabil de vineri seară până sâmbătă dimineață, cu privire la posibilitatea ridicată de depășiri ale cotelor de pericol pe râul Someșul Mare – bazinul situat în amonte de stația hidrometrică Rodna și Ilva (afluent al Someșului Mare).

Locuitorii din zonele respective au fost avertizați prin mesaje Ro-Alert că se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a anunțat că la Măgura Ilvei 15 gospodării au rămas izolate din punctul de vedere al accesului, din cauza debitului crescut al râului Ilva. Accesul în zonă pentru eventualele urgențe medicale este posibil pe podul feroviar (traseu pe jos de câteva sute de metri).


Comitetul Local pentru Situații de Urgență a intervenit cu două buldoexcavatoare pentru decolmatarea podului înfundat.

La fața locului au mers prefectul Teofil Cioarbă, în calitate de președinte al CJSU BN, și inspectorul șef al ISU Bistrița-Năsăud, col. Tudor Suciu, pentru gestionarea situației și alocarea resurselor pentru sprijinirea cetățenilor, în funcție de evoluția situației operative.

Totodată, pompierii militari au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei din mai multe gospodării inundate în localitățile Maieru și Anieș, comuna Maieru.

(Foto-Video: CJSU BN)

Până duminică sunt în vigoare coduri galben și portocaliu de inundații în Bistrița-Năsăud pe râurile din bazinul hidrografic Someșul Mare (scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare).

Imagini Meteo.BN:

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS