Actualitate

Cofiseria Cristina, o simfonie de arome şi culori. Cum arată cel mai select local de profil din oraş

(FOTO) Cofiseria Cristina, situată pe strada Gheorghe Şincai, şi-a deschis porţile după o perioadă mai lungă în care s-a lucrat la modernizarea spaţiului, radical schimbată la faţă şi cu oferte noi şi bogate în culori şi arome care atrag ca un magnet amatorii de dulciuri, cafea de bună calitate şi produse de patiserie.

cofiserie-1 cofiserie-2 cofiserie-3 cofiserie-4

În prezenţa unui public numeros, format din personalităţi locale, Cristina Istrate, managerul Cofetăriilor Cristina, a explicat că s-a gândit ani la rândul la această schimbare.

„Am intrat într-o dimineaţă în cofetărie şi nu m-am mai simţit bine. Mi-am dorit altceva şi de atunci am cristina-istrateînceput să croşetez cu mintea şi să caut echipa de oameni cu care să lucrez şi să trecem într-o altă etapă. Ne-am reinventat într-un fel, dar practic am trecut într-o altă etapă. Acest spaţiu a fost amenajat şi aranjat cu echipe de bistriţeni la origine. Sunt foarte mândră de asta. Am avut alături de mine doi colaboratori foarte dragi: Cristian Rus – arhitectul şi designerul spaţiului, şi pe Florin Şerban – colaboratorul care a gândit tot brandul. Împreună am reuşit să creăm această imagine şi să ajungem în acest punct. Ştiu că am creat controverse cu denumirea de cofiserie, dar am îndrăznit şi am făcut şi acest pas. Tot ce s-a întâmplat au fost nişte paşi fireşti care au venit dintr-o dorinţă, necesitate, nevoie a noastră, a familiei, de a oferi ceea ce ştim şi ceea ce credem că putem face mai bine decât am făcut până acum”, a explicat Cristina Istrate.

cofiserie-5 cofiserie-6 cofiserie-7 cofiserie-8

În afară de spaţiul amenajat cu foarte mult bun gust, Cofiseria Cristina a pregătit clienţilor săi şi produse noi. „Am încercat să abordăm produse noi, din alte zone, de influenţe mediteraneene, unele nedefinite. Am intrat pe zona de mic dejun. Mi-am dorit ca, în acest spaţiu, lumea să vină şi să se simtă bine că îşi începe bine ziua cu un fresh, o cafea bună, să mănânce o prăjitură, un desert. Noi de ani de zile folosim ingrediente naturale. Toată lumea spune că le foloseşte, dar noi chiar le utilizăm în produse noi, iar reţetele tradiţionale le-am îmbunătăţit sau le-am modificat. Fiecare produs a trecut prin rigurozitatea mamei, fiindcă ea se ocupă de reţete. Nici nu a reuşit să ajungă la inaugurare, e încă în laborator chiar şi la această oră. Îi mulţumesc foarte mult pentru că mă ajută, tatălui meu că mă susţine în fiecare zi. Vă mulţumesc tuturor că aveţi încredere în mine. Tot ce vedeţi aici se întâmplă datorită unei echipe care munceşte şi fiecare şi-a făcut partea de muncă, creaţie, rigurozitate”, a adăugat Cristina Istrate.

cofiserie-9 cofiserie-10 cofiserie-11 cofiserie-12

De acum, la Cofiseria Cristina veţi găsi şi o cafea unică pe piaţa bistriţeană: „Am abordat cafeaua în alt mod decât o face piaţa din Bistriţa. Avem o cafea de sezon, proaspăt prăjită la două-trei zile. Avem fresh-uri, smoothie-uri, fiecare reţetă cu povestea ei”

Cristina Istrate l-a invitat apoi pe Florin Şerban, care s-a ocupat de brand, să explice de ce a fost aleasă florin-serbandenumirea de cofiserie. „Nu am urmărit să stârnim controverse. Am urmărit doar să arătăm ceea ce este Cristina, din ceea ce era şi până acum, dar nu se vedea, iar cofiserie este un joc de cuvinte, jucăuş, la fel ca tot ce s-a făcut aici şi la fel ca tot ce îşi propune Cristina să fie în continuare, o îmbinare sonoră între cofetărie, patiserie şi cafea. Pe lângă asta, am vrut să aducem puţină muzică în tot ce înseamnă noua Cofiserie Cristina pentru tot ce este aici are la bază o mână de muzician şi cred că se va vedea asta în continuare”, a spus Florin Şerban.

deschidere-1 deschidere-2 deschidere-3 deschidere-4

La rândul lui, arhitectul Cristian Rus a explicat că a lucrat cu multă plăcere împreună cu Cristina Istrate fiindcă şi-a dat seama că designerii nu sunt cu mult diferiţi de cofetari.

„Folosim ingrediente de preferinţă proaspete, idei noi, proaspete, resurse noi pentru ca produsul să fie cristian-rusde cea mai bună calitate. Şi noi frământăm bine acele ingrediente ca să iasă bine crescut produsul, să fie uşor de digerat. Sperăm să puteţi înţelege ce am lucrat noi aici şi că s-a conturat reţeta Cristina. I-aş ura ceva: să nu rămână la reţetă, să facă ce fac artiştii, să improvizeze şi mereu să îmbunătăţească ce face ca să vă bucuraţi cu toţii”, a spus el.

În final, Cristina Istrate a mulţumit întregii echipe, mamei şi tatălui ei, dar şi oamenilor care au avut încredere în ea. „Noi astăzi facem 24 de ani de când suntem pe piaţa din Bistriţa. În familia, brandul Cristina e un mod de viaţă. Aşa ştim să trăim prin muncă, dedicându-ne viaţa oamenilor din oraş, angajaţilor noştri şi încercând să facem produse bune pentru toţi cei de lângă noi”, a conchis ea.

La inaugurarea Cofiseriei Cristina a cântat o parte din Bigg Dimm A’Band de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, dirijat de Răzvan Metea, Alexa Dragu de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, dar şi Ovidiu Judeţ, fost coleg de şcoală generală, liceu şi facultate al gazdei.

deschidere-5 deschidere-6 deschidere-7 deschidere-8

La Cofiseria Cristina veţi găsi aşadar prăjituri alese, ceva sănătos de ronțăit, băuturi 100% fresh & smoothie și întotdeauna cafea de sezon, proaspăt culeasă si prajită, alături de un mic dejun care vă va face să vă treziți devreme.

Orarul începând din 21 octombrie a.c. este de luni până sâmbătă între 06-21.00 şi duminica între 12:30-21.00. Nu uitaţi: cofetărie + patiserie + cafea bună = cofiserie

17 comentarii

  • Aveti de grija cu zaharul copt si prajit , se cheama diabet cu urmari grave asupra sanatatii , si mai vin si prafuri si E-uri , atentie !

    • Serios… Gen ,,cafenaor”?:))când este gresit scris cuvântul, nu este conform normelor gramaticale, este gresit, nu contează ce, cum si de ce am scris gresit:)) explicatii de genul irita.. Atunci de ce copiii nu pot scrie knd, u, nimik, la scoală doar pt ca asa vor ei?:)))
      In fine, localul este superb.nota 100 pt modul in care a fost renovat

  • Felicitări! Un exemplu de ” family-bussines ” care cu siguranță are toate șansele de a răzbate printre multitudinea de negoțuri pestrițe și gândite nu întocmai cum ar trebui.

  • Felicitări Cristina, un „upgrade” de mare succes! Inițiativa părinților continuată și dusă la un nivel calitativ superior, în beneficiul bistrițenilor!

  • Vom vedea in pragul Craciunului cum se vor face cozonacii la confiserie: cu nuca sau inlocuitori de nuca. Eu nu le-am mai calcat pragul dupa ce, in prag de sarbatori acum cativa ani, am cumparat cozonac ce avea afisat „cu nuca” iar continutul era cu inlocuitori de nuca.
    Mai sunt curios daca frisca prajiturilor este din spray sau produsa in laborator.

  • D-le James Cozonac,
    daca nu le-ati calcat pragul de cativa ani, opinia dumneavoastra este cel putin tendentioasa.
    Legat de ”frisca spray”, la volumul lor de consum ar trebui cam un tir de sprayuri pe luna. Cam greu si foarte, foarte scump.
    Sper ca v-am satisfacut curiozitatea.
    Mie mila de oamenii care nu pot sa vada ”frumosul” din jurul lor orbiti de invidie.
    Cu respect .
    P.S.
    Felicitari sincere echipei ”Cofiseriei Cristina”!!!

  • aoleooooo….o imbinare de litere . mie mi-e greu sa-i spun ca nu merg la cofetarie. sa mor eu. i spun cum a denumit-o doamna , dar ma tem ca asta mic nu mai vrea sa mearga. oricum am sa risc…….daca va fi esec…..ramin si bani.pam,pam….

  • mai era unul care inlocuia literele ,,m,, cu ,,f,,. spunea marmacie la farmacie. mai grei i era cind vroia sa spuna un cuvint, ……………..nu-l spun ca nu-i frumos si e dimineata .

  • Bravo Cristina, bravo domnule Istrate. Țin si acum minte celebrele „urechi de elefant” de la inceputuri. Ați fost mereu cu un pas înaintea vremurilor, țineți-o tot așa.

  • İa să vedem ce-o fi aceea …”Cofiserie” ? Dar profesia de…”Cofiser” ? Căutăm în toate DEX-urile şi în toate „Translate – Google” –urile şi nu găsim nimic. Căutăm apoi şi în HG 843 privind încadrarea pe tipuri a U.A.P. şi tot nimic, (nici urmă de Cofiserie sau de Cofiser). Mai parcurgem tot catalogul CAEN, dar tot nimic. Cu o ultimă rază de speranţă, mai răsfoim odată DEX-ul la litera C. Deodată mintea noastră se luminează mai tare decât reflectoarele care bat direct pe turnul bisericii.
    İată ce scrie acolo:
    DEX: CONFISERÍE s.f. (Franțuzism) Cofetărie. [Gen. -iei. / < fr. confiserie]. Uaau ! Cum adică ? Franţujii la Cofetărie, îi spun… Confiserie ?
    Deci denumita noastră „Cofiserie”, a pierdut doar un simplu ”n” pe drum. Şi-atunci problema devine cam aşa: Am transformat o Cofetărie în Cofiserie (adică în ceva ce nu există în nici un nomenclator, – deci nefiind in CAEN -nici nu poate fi autorizată) ?!!!
    Sau am transformat o Cofetărie, tot într-o Cofetărie… Ca şi cum ai „transforma” o cană în ulcică… Mare cultură dom’le. Mare e grădina Domnului… İată unde s-a ajuns de la „furculision” şi „lingurision”. (Fost angajat/ă, – transformat/ă).
    P.S. Sincere felicitări doamnei ziariste Cristiana Sabău pentru modul profesionist cum a scris acest material precum si multe altele.

  • Prima dată când intri in Cofetăria Cristina, remarci aroma prăjiturilor şi a cafelei proaspăt prăjite. Cel mai greu este să te decizi. Care o fi cea mai bună?… Apoi într-o atmosferă caldă şi liniştită, te aşezi la masă. Decoraţiunile interioare, sunt ceva de vis. Muzica ambientală discretă, încântătoare te duce cu gândul numai la amintiri plăcute… Gustul şi aroma prăjiturilor este egalată, doar de amabilitatea cu care eşti servit. Avea Bistriţa nevoie de aşa ceva ? Categoric da !
    Felicitări familiei İstrate şi în special Cristinei pentru curaj şi fantezie.
    Felicitări domnului Cristian Rus – arhitectul şi designerul spaţiului, şi domnului Florin Şerban – colaboratorul care a gândit tot brandul.
    Succes in afaceri, si la mai mare !

  • C (ompetenta)
    R (einventare)
    I (nteligenta)
    S (eriozitate)
    T (enacitate)
    I (nvestitie)
    N (outate)
    A (mabilitate)

    I (nspiratie)
    S (trategie)
    T (tinerete)
    R (esponsabilitate)
    A (mbianta)
    T (imp)
    (E (nergie)

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.