Actualitate

Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud, în doliu

Doliu la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Năsăud, după ce un reputat profesor, fost director al școlii, a încetat din viață la vârsta de 74 de ani.

Matematicianul Gheorghe Pleș a fost director al instituției de învățământ din orașul academicienilor între anii 1982‑1990 și 1995‑1997.

În 2019, Academia Română i-a conferit Premiul ”Constantin Rădulescu‑Motru” pentru cele trei volume ale lucrării ”Școlile Năsăudului”.

”Dimineață tristă pentru Colegiul Național „George Coșbuc”. Ne-a părăsit domnul profesor doctor Gheorghe Pleș, năsăudean get-beget, absolvent al școlii noastre, profesor și director mai mulți zeci de ani. Dumnezeu să vă odihnească în pace, domnule profesor”, este mesajul de condoleanțe transmis de directorul colegiului, prof. Steluța-Reghina Vîju.

https://www.facebook.com/cngcosbuc/posts/4420614214634466

VEZI ȘI:

4 comentarii

 • Dumnezeu să îl odihnească în pace. Pentru scurt timp, am fost colegi la Liceul din Telciu și am făcut naveta împreună. Un profesor eminent, sociabil și cu zâmbetul pe buze. Condoleanțe familiei!

 • Dumnezeu sa fie cu d- l profesor și
  Sa-l călăuzească în viata vesnica asa cum și dansul a călăuzit și modelat generații întregi de elevi și oameni . Odihna vesnica și liniște sufleteasca în ceruri d-le profesor .

 • A plecat spre alte taramuri.A plecat in graba.Pe masa de lucru i-au ramas paginile albe si gandurile alaturi.Umbra lui stariue inca acolo in camera de lucru aplecata peste paginile cartilor.
  Sufletul lui mare ,bland si bun,acum si-a ales drumul vamilor spre alte adevaruri de taina.Noua,celor ramasi,ne va lipsi,ii vom duce dorul,vom rascoli amintiri,si-l vom aseza langa inima.De azi ,vom fi mai saraci ,caci el nu ne va mai spune povestile adevarate despre oamenii alesi ai neamului,din cartile ce nu le-a mai scris.
  ,,Am sa te sun maine!”…si respiratia ii era greoaie,vorba potolita,aproape soptita.
  ,,Am sa te sun!”
  Au fost ultimele cuvinte.A doua zi ,telefonul a tacut.El plecase in graba spre alte lumi,mai bune.
  Drum bun ,D-le profesor ,si vesnica sa-ti fie amintirea!

  15.04.2021 dr.Stefan Moraru

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.