Actualitate

Colegiul ”Liviu Rebreanu” a cumpărat instrumente muzicale

Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița a cumpărat clape, tobe, chitară electrică, fluiere, inclusiv maracas, instrumente achizționate cu bani de la bugetul local pentru dotarea atelierului de muzică a Art Club, a declarat directorul unității de învățământ Monica Halaszi.

”Așa după cum bine știți, de anul trecut a început să funcționeze Art Club, un club ce îmbrățișează mai multe secțiuni, centrate pe arte. Există un atelier de scriere creativă, un atelier de teatru, un atelier media, cel de muzică va începe să funcționeze din acest an.

Am solicitat Consiliului Local Bistrița să ne aprobe niște bani pentru a cumpăra instrumente muzicale, pentru că, dacă ai un club de muzică, e necesar să ai şi instrumentele muzicale. Astfel, am achiziționat clape, tobe, chitară electrică, fluiere și multe alte instrumente, inclusiv maracas.

Planul este ca acest club de arte să-i facă pe elevi să lucreze împreună pentru un produs final, unii să scrie piesa de teatru, alții să o joace, iar ceilalți să realizeze coloana sonoră sau ce va fi nevoie. Clubul de media ar trebui să înceapă să emită niște podcast-uri şi sigur că vor avea nevoie de ajutorul celor de la scriere creativă. Aceste ateliere sunt coordonate de profesori, este vorba de domnul Dan Coman, dna. Dorina Unchiu şi de domnul Boncea”, a declarat Monica Halaszi pentru Consiliul Școlar al Elevilor CNLR.

În interviul acordat elevilor, Monica Halaszi a vorbit și despre ceea ce a determinat-o să aleagă meseria de profesor, despre cheia relaționării între profesori și elevi, dar și despre mâncarea ei preferată.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.