Actualitate

Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” va avea din toamnă opt clase a IX-a. Care este noutatea

Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița a făcut publică oferta pentru anul școlar 2023-2024 în ceea ce privește învățământul liceal. Vor fi, în total, opt clase de liceu, cinci la profilul real și trei la profilul uman. Noutatea o reprezintă clasa de filologie cu predare în regim bilingv a limbii franceze.

În prezent, școala are patru clase cu predare intensivă în limba franceză, iar elevii au în programă patru ore săptămânal la această disciplină.

La clasa cu predare în regim bilingv vor avea cinci ore de franceză și o oră nonlingivstică în franceză, cum ar fi Geografia Franței, Istoria Franței sau Cultură și civilizație franceză. Totodată însă, vor studia și a doua limbă străină, de regulă Engleza.

În luna mai, elevii care vor dori să învețe în clasa a IX-a la clasa de filologie cu predare în regim bilingv a limbii franceze vor susține un test.

Cei care vor studia franceza în regim bilingv vor avea șansa să participe la schimburi de experiență cu școli din Franța și să obțină atestate DELF (examen internațional recunoscut care certifică competențe în limba franceză), școala având rezultate foarte bune.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.