Actualitate

Colibiţa, Tihuţa şi Valea Bârgăului se pot transforma într-o zonă importantă de recreere

Valea Bârgăului, Tihuţa şi Colibiţa se pot transforma într-o importantă zonă de recreere şi petrecerea timpului liber în tot timpul anului cu condiţia ca autorităţile să găsească bani ca să modernizeze infrastructura, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, la dezbaterea bugetului instituţiei pe care o conduce pe anul în curs.

”Una dintre problemele deficitare este infrastructura la nivelul judeţului. Degeaba vorbim de dezvoltare, de crearea de locuri de muncă, de atragere de investitori în condiţiile în care drumurile sunt deplorabile. Resursele guvernamentale sunt foarte puţine şi va trebui să găsim alte surse de finanţare pentru modernizarea drumurilor. Va trebui să depunem proiecte pe exerciţiul financiar 2014-2020. O direcţie importantă de dezvoltare a judeţului este turismul. În cadrul strategiei de dezvoltare a judeţului trebuie să pregătim un program foarte serios în acest sens, pentru a atrage fonduri europene.

Spre exemplu, Valea Bârgăului, Tihuţa şi Colibiţa se pot transforma într-o zonă importantă de recreere şi petrecere a timpului liber, de la sezonul de iarnă, cu pârtii, până la cel de vară, cu ambarcaţiuni pe lacul Colibiţa, drumeţii. Pentru asta trebuie să asigurăm infrastructură. Lucrările de modernizare a drumului judeţean care pleacă din centrul comunei Prundu Bârgăului, trece prin Colibiţa şi iese în DN 17 la Mureşenii Bârgăului costă zeci de milioane de euro. Apoi e nevoie de canalizare, aducţiune de apă în Colibiţa, o instalaţie de transport pe cablu care să ducă la Valea Străjii. E un proiect integrat extrem de important. Mai e apoi zona Munţilor Rodnei, cu Valea Someşului şi a Ilvelor, care se pretează”, a spus preşedintele CJ.

Radu Moldovan a precizat că proprietarii de case din zona Colibiţa, care şi-au făcut garduri ”până în lac sau peste drumurile publice” vor fi obligaţi să le dea jos.

”Sunt drumuri de acces pentru populaţie, este zona de siguranţă care n-are voie să fie îngrădită. Ai noştri au făcut gardurile până în lac, au făcut garduri şi peste drumurile publice. Am avizat Planul Urbanistic al Colibiţei, am avut o discuţie şi cu domnul primar, urmează ca reglementările să fie aplicate cu mai multă seriozitate. O să facem demersurile necesare, cei de la secţia de gospodărire a apelor să se ducă acolo şi cei care au făcute garduri pe domeniul statului să facă bine să şi le strângă. Suntem în discuţii şi cu direcţia de ape Someş-Tisa să încercăm să facem documentaţiile necesare pentru a putea intabula luciul de apă, să avem aceste documente pentru un viitor studiu de fezabilitate în vederea finanţării unor eventuale proiecte”, a menţionat el.

2 comentarii

  • Tovarasul Radu Moldovan se gandeste sa faca si aici treaba asa cum a facut si cu recent „inchisa” groapa de gunoi?? Sau cu dezastrul de pe drumurile judetului?? Eu ma gandesc ca mai bine nu s-ar baga.. ca cinestie ce dezastru ecologic sau kitsch-uri reuseste sa faca si in zona asta, sa distruga si bruma de turism privat care inca mai supravietuieste.

  • Ideea este foarte buna! Nu-i pacat de Dumnezeu sa nu fie valorificat potentialul turistic, unic in Europa pentru asezare si beneficiile aerului ??
    Ajutati-i pe primarii din zona respectiva sa intocmeasca proiecte pt. fonduri europene si atunci lucrurile se vor misca.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.