Actualitate

Comisarul de poliție Mihaela Schreiner, înmormântată cu onoruri militare

(FOTO-VIDEO) Comisarul de poliție Mihaela Schreiner (42 de ani) a fost înmormântată, sâmbătă, în Cimitirul Municipal din Bistrița, cu onoruri militare. Garda de onoare, formată din jandarmi, a întâmpinat sicriul în momentul în care acesta a fost scos din capelă, înfășurat în tricolor, și purtat pe brațe de polițiști îmbrăcați în uniforme negre. S-a păstrat un moment de reculegere, apoi cortegiul funerar s-a pus în mișcare până la locul în care Mihaela își va dormi somnul de veci.

Fostul preot Cristian Pomohaci l-a însoțit pe Petre Petruse, tatăl Mihaelei, pe drumul între capelă și cimitir. Îndrăgitul cântăreț de muzică populară era sfâșiat de durere.

La groapă, preoții au rostit o rugăciune, iar trompetistul a intonat ”Marșul funebru”. Când sicriul a fost coborât în groapă, garda a prezentat onorul, iar subunitatea a executat trei salve cu cartușe de manevră. Tricolorul a fost luat de pe sicriu și predat soțului Mihaelei, Doru Schreiner.

Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndurerate!

8 comentarii

    • Vorbim de un moment solemn, pentru o moarte prematura, 42 ani!!!!
      O doamna cu 2 copii, moarta prea devreme!!!
      Macar atat sa facă sistemul pentru ea… Sa traga niște gloanțe oarbe!
      Dumnezeu sa o odihnească!!!

  • Funeraliile cu onoruri militare se organizează și se desfășoară pentru următoarele categorii de personal al Ministerului Afacerilor Interne care, la data decesului, au avut calitatea de:
    a) demnitar sau înalt funcționar public; veteran de război;
    c) militar în activitate, în rezervă și în retragere;
    d) funcționar public cu statut special – polițist;
    e) student sau elev al instituțiilor de învățământ ale ministerului;
    f) soldat sau gradat voluntar;
    g) funcționar public sau personal contractual admis în ierarhia ordinelor naționale sau a ordinelor militare de pace ori război, potrivit prevederilor Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații al României, republicată, la solicitarea familiilor;
    h) funcționar public sau personal contractual, dacă decesul a survenit pe timpul și ca urmare a executării unei misiuni;
    i) personal militar în activitate, rezervă sau retragere ori personal cu statut special din cadrul altor structuri de securitate națională, în baza unor protocoale încheiate cu Ministerul Afacerilor Interne.
    (2) Termenul de depunere de către familie a solicitărilor de organizare și desfășurare a funeraliilor cu onoruri militare în situația decesului unei persoane prevăzute la alin. (1) lit. b), g) și i) este de cel puțin 24 de ore înainte de desfășurarea funeraliilor organizate în București și de 48 de ore în cazul celorlalte unități administrativ-teritoriale.
    (3) Solicitările se adresează comandantului Comenduirii Garnizoanei București a Ministerului Afacerilor Interne, în cazul municipiului București și județului Ilfov, respectiv inspectorului șef al inspectoratului județean de jandarmi competent teritorial, în cazul celorlalte localități.
    https://lege5.ro/gratuit/gm4tomzsga/funeraliile-cu-onoruri-regulament?dp=gy3tomjrg4yte

    • Concluzia e ca toti sunt speciali la salarii penzii di dupz moarte

    • Desigur nu e aici locul pentru nemulțumiri și frustrări pe diverse teme…
      Dar e bine și mulțumim că ne-ați spus ce prevede legea privind înmormântarea celor în uniformă militară.
      Așa oamenii se pot lămuri mai ușor și lăsa răutățile gratuite deoparte.
      Eu aș întreba doar cine plătește gloanțele oarbe?
      Nu am cunoscut-o pe decedată însă sincer îmi pare rău că a plecat dincolo atât de tânără. Și îmi pare tare rău de copiii rămași fără mamă.
      Doresc întregii familii să poată trece peste această încercare grea și să transforme durerea în putere, iar celei plecate drum lin în lumină!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.