Actualitate

Comisarul șef Mihai Lupșa: Avem șoferi în IPJ, dar pentru BMW-uri trebuie alții

Pentru mașinile marca BMW care vor intra în dotarea Poliției Române, cel mai probabil de anul viitor, este nevoie de o categorie aparte de șoferi, a spus inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud, comisarul șef Mihai Lupșa, răspunzând ironic unei întrebări.

Șeful Poliției a fost întrebat când va primi IJP Bistrița-Năsăud mașini marca BMW și câte.

”Nu știu să primim BMW-uri. Nu am primit nicio informație în acest sens. Când se vor repartiza, cu siguranță că vor ajunge și la noi, dar nu pot să spun câte și pe ce domeniu, pe rutieră, pe ordine publică”, a răspuns Mihai Lupșa în ședința Colegiului Prefectural de miercuri.

Jurnalistul a făcut observația că ”pentru rutieră ca să puteți goni după șoferi”, iar Lupșa a răspuns oarecum ironic: ”Trebuie să avem și șoferi. Avem șoferi, dar pentru BMW trebuie alți șoferi”.

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) cumpără 600 de mașini BMW de la Automobile Bavaria SRL. Contractul este în valoare de 98 de milioane de lei.

Primul lot de 100 de bucăți este așteptat să intre în dotarea Poliției Române cel târziu în iunie 2023.

Presa națională discută de câteva zile despre faptul că această achiziție ridică multe semne de întrebare, contractul fiind atribuit unui aporopiat al Președintelui României.

16 comentarii

 • Este risipa de bani publici sa cumperi mașini foarte scumpe, (BMW, Audi, Mercedes) când poți cumpara VW Passat , Ford Focus asa cum face Poliția Daneză, sau poliția din Austria.
  Volvo poliția Suedeza
  Sau de ce nu Skoda Octavia cum fac Cehii, Slovacii, Ungurii, austriecii etc.
  Francezii, italienii, spaniolii ce mașini au? BMW sau Peugeot, Seat etc?

  Cea mai buna alegere e VW!
  Mașina germana, fiabila si la un preț acceptabil!

  37
  12
  • Adrian C la BMWuri s-a primit reducere de peste 6.500euro/buc deci cu VW s-ar ajunge chiar mai ieftin

   13
   2
  • Mașina Poliției trebuie sa fie CLASICĂ pt a denota; încredere, stabilitate, bun simt, politețe, fidelitate etc.
   Daca se da jos un polițist din BMW sau din Alfa Romeo, (Mini Cooper Mr. Bean ) ce semnalează acel polițist sau acea instituție?

   Mașina Poliției trebuie sa fie practică. Ce mărime? clasa A, B, C, D
   (Up, Polo, Golf, Passat) ?
   Portbagaj mare (Station Car) pt. unelte, arme, pt a avea loc sa bagi bunurile confiscate?
   Etc.
   Mie BMW-utile mi se par mici pt nevoile Poliției.
   Cei care le folosesc știu mai bine de ce tip de mașina au nevoie pe teren.

   15
   4
  • Acum vreo 15-20 de ani s-au cumpărat niște Dacii Logan MCV cu vreo 75000 de euro bucata!!!! Asa ca în comparație cu acest BMW-uri care costă „numai” 32000 de euro sunt un mizilic!

   7
   3
  • Corect Bistritene…Atunci era ministru de interne actualul europarlamentar leberal Blaga zis regina vamilor.Insusi Tata hotilor Basaul a iesitcpublic si le a zis ca au facut o prea porceasca.Dar asta nu e un motiv sa aplaudam inca o sfarnareala.Adevarata lovitura o va da firma vanzatoare cu contractul de mentenanta.Se zvoneste ca o alta mare valoare ,europarlamentar leberal are interese in reteau de service uri care vor fi ,,agreate” sa asigure mentenata bmw urilor.

   6
   1
 • Stiam ca beemveurile vin echipate cu soferi muti si esuati…de data asta vin goale!!!!
  Adica mai trebuie bani la buget pentru soferi?
  La munca romani, a sunat ceasul, sculati va…la salariul minim sa facem de niste posturi la politie….ca cei de acum nu au competente automobilistice…de fapt nu au competente…trebuie altii

  25
  4
  • Un mare adevar spune domnul comandant.Nu poti face din tractoristi si conducatori de atelaje soferi de BMW cu 200 de cai.E valabil si in afara politiei printre bizoni.

   4
   1
 • Voi ce vreti? Prietenii lor ,interlopii sa mearga la chefurile comune cu bmw si ei cu logan?No acuma vedeti voi de ce faceau unele cadre liniute si drifturi cu bombardierii? Se pregateau in secret pentru misiuni.Totul e planificat si organizat.Plus ca somnul in bmw e mai odihnitor .

  35
  2
 • Ce tare povestea asta.
  Pai este simplu de rezolvat. Faceti o selectie direct in trafic printre BIZONII cu BMW-uri care le au cu sofatul si raman fara carnet .
  Dupa inca un examen riguros cei mai viteji sa treaca la Politie insa videaz sa nu incepeti chiar voi sa calcati oamenii.

  26
  8
 • Nu se mai putea continua ca si pana acum.Este o masura care ajuta la psihicul politistilor .Nevestele sefilor sa fie duse si aduse de la serviciul de la stat cu loganul fara incalzire in scaune ? La cumparaturi la fel? Copiii sa fie dusi si adusi la scoala cu loganul sa se simta umiliti ca altii vin la scoala cu gipanul?Cand vin demnitarii prin oras ,acesti noi aristrocrati vreti sa aiba antemergator tot masina saracului?Poi ori suntem speciali ori nu mai suntem.

  45
  2
 • Pentru BMW ,,trebuie alți șoferi 😂😄,,atunci dacă polițiștii au ,,luat permisul pe ochi frumoși și în fapt sunt varză,, retrageți -le permisele .Cum poți veni că șef de IPJ și să spui ce neprofesioniști ,inapți și incompetenți sunt polițiștiii din subordinea ta .Tu că șef te-ai descalificat total 👎și fiind și șef este cel mai incompetent dintre toți .

  30
  1
 • Deci domnul comandant recunoaste ca nivelul de inteligenta si de indemanare politistilor e sub media altor utilizatori de BMW o marca foarte raspandita la noi chiar existand un foarte mare numar de BMW noi sau aproape noi cu dotari similare sau chiar peste celor care vrea sa le achizitioneze Politia.Sau daca vrem sa fim rautaciosi sa spunem ca bombardierii ,beizadelele si kokalarii subt in stare sa le conduca dar politistii ,nu.

  8
  1
 • KIA,Hyundai,Suzuki,Toyota ordinea e aleatorie dar de data asta vorbim despre mașini fiabile dar cei de mai sus nu s au împrietenit cu d-l Iohannis ….încă …!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS