Comisia de Cod electoral are în componenţă 15 parlamentari şi este condusă de preşedintele Camerei Valeriu Zgonea.
Membrii comisiei sunt: Luminiţa Adam, Mihai Voicu, Alin Tişe, Marton Arpad, Varujan Pambuccian, Viorel Chiriac, Doina Federovici, Victor Paul Dobre, Puiu Haşotti, Mihai Neagu, Miron Mitrea, Ioan Oltean, Eugen Nicolicea, Gabriel Vlase.
Membrii Comisiei de elaborare a legilor electorale au stabilit, pe 26 noiembrie, prin consens, să discute cu prioritate capitolul legat de votul cetăţenilor români din diasporă la alegerile prezidenţiale.
În cadrul lucrărilor comisiei se vor discutat toate cele trei legi privind alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale.
Zgonea susţine ideea ca la discuţiile din comisia de cod electoral să se modifice şi Legea alegerilor parlamentare, în sensul reducerii la 300 a numărului de parlamentari, el menţionând că, dacă va exista consens, se va discuta şi despre revenirea la votul pe liste.
CICI sau cum iti mai spune!! ,nici nu stiam ca Bistrita are Antena 3?,dupa cum scri esti cu totul dus cu barca.Ar trebui sati fie rusine,esti o gauoza rea mirositoare!!!!!
Ba,
fostule secretar PCR al Partidului Comunist Roman ,Pauliner Bela
Mai bine ne-ai povesti tu noua ce-ai facut tu pe la Netex de a trebuit sa fugi din tara in 1986 rapid si urgent fiind nevoit sa-ti lasi si copii acasa. De ce ai plecat asa de repede din Romania?.
Asa ca las-o mai moale cu comentariile si moralitatea pe aici.
CeAsul lui Iohannis ticăie si pt Oltean… Tic-tac, tic-tac, tic-tac.
Nici CICI nu va scăpa de ceasul lui Iohannis… Tic-tac, tic-tac, tic-tac…
Iohannis va fi un presedinte slab si va dezamagi , o sa ajunga mai rau ca , Constantinescu, de fapt nici nu a vrut sa iasa presedinte :))
Este părerea ta, ca minoritar ce ești, eu ți-o respect.
Iohannis a fost ales, asta este problema. Îți place, nu-ți place, asta este situația. Citiți-i cartea și veți afla multe despre acest om căruia trebuie să-i acordăm încrederea nostră. Succes la citit, răbdare și înțelepciune, să vedem cum va fi.
adevarat grait-ai, este si parerea mea
Într-o politică reprezentativă, unde tocmai reprezentativitatea este punctul cel mai slab, modificarea legii electorale ar trebuii făcută cu o largă dezbatere publică. Nu putem la infinit să alegem în speranța unor vremuri mai bune și noi defapt să ne amăgim mereu, alegerile sunt făcute de partide cu înțelegeri dubioase și interese traspartinice.