Cultură

”Comori din lada bunicii”, la Muzeu

Joi, de Moş Nicolae, la Muzeul Judeţean Bistriţa, se deschide expoziţia ”Comori din lada bunicii”, care încheie un proiect educaţional care a avut ca obiectiv principal recuperarea unor elemente ale patrimoniului cultural aflat încă în casele locului, ale indivizilor şi a comunităţii din mediul rural şi urban.

Din obiectele adunate a rezultat o expoziţie inedită, cu o valoare mai mult estetică decât documentară, ce poate contribui la educarea gustului pentru frumos, respectul pentru lucruri realizate de înaintaşi şi care încearcă să aprindă dragostea pentru istoria ultimului secol şi tot ce ţine de acesta.

Veţi găsi expuse: lada de zestre, fotografii vechi, costume populare, piese de uz casnic din lemn şi ceramică, cusături şi ţesături, sfeşnice, instrumente muzicale vechi, pendul, dar şi lucruşoare precum pudriere, sticluţe de parfum, ceasuri, porţelan, etc.

”Vă invităm să vă bucuraţi de această expoziţie, să împărtăşiţi satisfacţia şi mândria cu care aceşti tineri îşi apreciază propriile tradiţii dar şi valorile comune preţuite de noi toţi”, spune managerul proiectului, muzeograful Elena Pleniceanu.

Vernisajul are loc joi 6 decembrie, la ora 13.00, la Muzeul Judeţean Bistriţa.

1 comentariu

  • A fost o adevarata incantare sa regasesc obiectele din casa bunicii mele! Toate lucrusoarele mi-au amintit de anii copilariei. Pe atunci imi pareau neinsemnate, fara valoare. Ce mult inseamna acum! Si ma refer la valoarea lor sentimentala. Ma bucur ca am regasit pe lista donatorilor 19 elevi din Scoala „Avram Iancu” Bistrita. Bravo, copilasi! Felicitari Doamnei prof. Alina Luca!

    D-na Cristiana, apreciez faptul ca nu ati atasat poarta muzeului ! Expozitia in sine era obiectul articolului, nu cladirea muzeului !!!!!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS