Actualitate

Compania din Bistrița care vrea să se implice în reconstrucția Ucrainei. Pe ce avantaj mizează

This general view shows a partially destroyed five story building in the Ukrainian city of Kharkiv on April 10, 2022, amid the Russian invasion of Ukraine.,Image: 681775253, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

O companie din Bistrița este decisă să profite de eventuale fonduri alocate pentru reconstrucția Ucrainei, după război. ”Dincolo de calitatea produselor noastre, de competitivitatea lor, mizăm și pe o poziționare geografică bună, care ne poate aduce și un avantaj suplimentar”, a răspuns firma TeraPlast unei întrebări care i-a fost adresată de o comunitate de investitori.

”Strategia noastră de dezvoltare are o componentă regională solidă și căutăm oportunități dincolo de
granițele României. Înainte de război nu am avut expunere pe Ucraina, prin urmare nu am resimțit un impact direct după declanșarea conflictului.

Reconstrucția unei țări după distrugerile războiului este o provocare majoră și vrem să contribuim la refacerea acestei țări, să fim parte a soluției. Dincolo de calitatea produselor noastre, de competitivitatea lor, mizăm și pe o poziționare geografică bună, care ne poate aduce și un avantaj suplimentar.

Fabrica noastră se află la doar 150 de km de granița cu Ucraina. Distanța de la parcul din Sărățel până la Kiev este relativ similară cu cea până la Constanța. Ucraina este în atenția noastră din perspectiva dezvoltării pe termen mediu a Grupului și analizăm modul în care ne putem implica”, a transmis firma.

TeraPlast s-a arătat interesată și de proiectul prin care peste 88,000 de gospodării vor fi conectate la sistemele de apă și canalizare prin programul Prima Conectare cu o investiție de 168 mil euro, care este de fapt program din PNRR.

”PNRR reprezintă o oportunitate majoră de dezvoltare și suntem bine poziționați pentru a răspunde cererii. TeraPlast are un portofoliu complet de produse care permit dezvoltarea infrastructurii de apă și canal pentru conectarea gospodăriilor: căminele de apometru echipate sau neechipate, cămine de vizitare sau inspecție și, evident, tubulatura aferentă. Pentru a avea o imagine orientativă, ponderea materialelor într-o lucrare de branșament se poate ridica până la 15%-20%. Prin urmare, din bugetul de 168 de milioane de euro, 34 de milioane ar reprezenta materialele produse de TeraPlast și alți jucători, iar distribuția este variabilă, în funcție de cotele de piață și dinamismul fiecărei companii”, a transmis TeraPlast într-un comunicat publicat de Bursa de Valori București.

Etichete

12 comentarii

    • Ai dreptate, însă toate acțiunile sunt pe tobogan de la începutul anului.
      Din cauza creșterii dobânzilor, care vor provoca o recesiune in 2023.
      Suntem la jumătatea ciclului monetar, acțiunile au scăzut deja mult, dar mai au de scăzut cu încă 15-20% până când bancile centrale vor începe să REDUCĂ dobânzile.
      Asta se va întâmpla peste un an (Septembrie -Decembrie 2023).
      Eu chiar sper să scadă acțiunile, să cumpăr ieftin Indexul S&P 500 (cele mai mari 500 de companii din SUA) la nivelul de 3.200.
      La începutul anului S&P 500 era 4.800.

      7
      3
    • Puneți bani deoparte si așteptați momentul in care bursele de valori vor atinge nivelul minim.
      In fiecare luna apar vesti proaste despre scaderea vânzărilor. După APPLE acum vin vesti proaste de la Tesla, care raporteaza scăderi ale vânzărilor.
      La fiecare veste proasta, acțiunile scad.
      Fed si BCE încă nu au terminat să mărească dobânzile. La fiecare mărire, acțiunile cotate la bursa scad.

      Când veți auzi că Fed reduce dobanda de la 5,25% la 5%, cândva in luna Septembrie, cumpărați acțiuni, dar nu de toti banii, ca prostul.
      Doar un sfert din suma pe care vreți sa o investiți.
      Când reduc dobanda de la 5% la 4,75%, mai investiți un sfert din banii pe care îi aveti.
      Și tot așa.
      Pentru a nu risca să cumpărați intr-un moment nepotrivit, cumpărările de acțiuni trebuie să se facă în mai multe tranșe.

      6
      1
  • Citesc Presa Occidentală și se vorbește despre reconstrucția țări vecine foarte des , e și normal să se întâmple așa.

    6
    8
  • Propun sa pui mana pe carte .Nici o diferenta intre tine si un analfabet functional
    Numele unor tari se scrie cu literea mare asa macar din respect.

    11
    14
    • Pentru a corecta pe cineva trebuie sa ne verificam expunerea, respectiv „nicio” si nu ” nici o”, nix semne de punctuatie. Intotdeauna este loc de mai bine deoarece limba romana este foarte sofisticata. Empatie si toleranta!

      8
      1
  • 😃😃😃
    Am făcut la Andrei, și ne venea Simionaș profa de Română spunându-ne în ungurește… ” să nu văd pe unu, că își bate joc de limba Română! ”
    Cu 43 ani și 8 clase mi-o mai amintesc 😃

    11
    2
  • …respectul e gramatica pentru unii!!! Altii se ascund in spatele unor reguli si se dau mari ca le au invatat sau retinut dar uita un lucru esential…sa fii liber!
    PS in comentariu nu am vrut sa scot in evidenta gramatica ci starea deplorabila in care se afla romania!!!
    Data viitoare balane…cand scrii sub alt nume incearca sa nu folosesti aceleasi 20 de cuvinte pe care le stii si cu care defilezi ….

    7
    4
  • Da voiu nu megetiu la scoaka sa va jnvete rumneste ? Statj pe timponline si pierdetu timpy crezand ca va jnvata gramatica?
    Aici ar trebui sa va faca un test iq sa jntelegeyi nesajele nu acrilicele, lacuri si vopseluri!!!

    2
    3
  • Reconstrucția României când? Cine se gândește la așa ceva? Reconstruim Ucraina și noi suntem praf. De ce suntem ipocriți ? Avem necazurile noastre , saracii noștri , probleme de tot felul și noi hopa! Sărim in Ucraina căci să fi fost invers , Ucraina se făcea că plouă, oricum nu le suntem simpatici. Corect?

    11
    • Reconstrucția Ucrainei se va face pe bani, contra cost.
      Cu banii înghețați ai Rusiei, aflați in diferite conturi europene si americane.
      Cu bani de la UE (un fel de plan Marshall, un fel de PNRR.
      Cu bani tipăriți, care vor provoca inflație. Banii tipariti diluează puterea banilor existenți.
      E ca si cum ai turna apă in țuică, pentru că nu iti ajunge țuica.
      O sa ai mai multă țuica/bani dar mai slabă.

      3
      1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS