Actualitate

Comunele Coşbuc, Telciu şi Teaca, mai curate după ce sute de elevi au strâns gunoaie (FOTO)

Sute de elevi din comunele Coşbuc, Telciu şi Teaca au participat zilele acestea la ample acţiuni de salubrizare a localităţilor în care trăiesc şi învaţă, în cadrul săptămânii ”Şcoala altfel”. Sprijiniţi de autorităţile locale şi de Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu, copiii au lăsat lună şi bec în urma lor.

În Joia Mare, 60 de elevi din comuna Coşbuc au vrut să arate că sloganul „Săptămânii Şcoala altfel” care este „Să ştii mai multe, să fii mai bun” li se potriveşte de minune. Ei au participat la o amplă acţiune de ecologizare a râului Sălăuţa alături de cadrele didactice şi de reprezentanţi ai Primăriei Coşbuc. Acţiunea s-a desfăşurat sub îndrumarea comisarilor din cadrul Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud. Sectorul ecologizat a fost de aproximativ un km începând de la „Gura Bichigiului” în aval către localitatea Coşbuc, pe malul stâng al râului Sălăuţa. S-au strâns 250 de saci de deşeuri care ulterior au fost preluaţi de operatorul de salubritate SC Vitalia Servicii pentru Mediu SA.

1 mediu cosbuc ecologizare apr 2 mediu cosbuc ecologizare apr 3 mediu cosbuc ecologizare apr 4 mediu cosbuc ecologizare apr

Tot joi, o acţiune similară de salubrizare a avut loc şi în comuna Telciu, la ea participând elevi ai şcolii gimnaziale.

În Săptămâna „Şcoala altfel”, miercuri, şi pe raza comunei Teaca, mai precis în localităţile: Pintic, Viile Tecii, Archiud, Ocniţa şi Teaca, un număr de aproximativ 300 de elevi de la şcolile generale din aceste localităţi, împreună cu cadrele didactice şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, au pus umărul la curăţarea de gunoaie a spaţiilor publice.

AICI MAI MULTE FOTOGRAFII

„Comisariatul Judeţean Bistriţa-Năsăud al Gărzii Naţionale de Mediu salută şi încurajează aceste acţiuni de voluntariat care au un important rol educativ. În speranţa că exemplul dat de aceşti elevi va fi preluat de către toţi cetăţenii respectivelor comunităţi, felicităm elevii participanţi, cadrele didactice, reprezentanţii autorităţilor locale şi îi asigurăm de sprijinul Gărzii de Mediu şi în acţiunile viitoare”, se arată într-un comunicat semnat de comisarul şef Cristian Niculae.

1 mediu gunoaie teaca apr 2 mediu gunoaie teaca apr 3 mediu gunoaie teaca apr 4 mediu gunoaie teaca apr

7 comentarii

  • imi place ca au strans gunoaie dar sacii aia tot acolo stau pe marginea drumului .Noroc cu vitalia ca nu ii strange pana la vara cand se deschide iarasi pescuitul pana atunci fac viermi.
    De ce nu veniti astazi 10.04 2015 sa vedeti unde sunt sacii aia pe care ia ridicat Vitalia aia pe care tot o pupati in cur.ZIAR DE CACA.

  • UNDE sunt cei care primesc ajutoare sociale ?Ce muncesc ei pentru banii care ii primesc?Cinste orasului Nasaud care cre ca are cea mai buna organizare pentru cei care iau bani degeaba de la statul roman.Care sunt cinstiti si fraieri sa munceasca .

  • eu v-am spus ca ne intoarcem in timp. inainte de 89era tot ada , elevii facesu munci patriotice si agricole. acum sincer va intreb : vedeti vreo diferenta ?

  • Si inainte de 89 si acum, oricand, copiilor le-a prins bine sa invete lucruri bune si obiceiuri sanatoase. Altfel, cand ajungi adult, arunci gunoiul pe jos, in fata blocului sau mai rau, in rau ! De fapt, nu curatenia se face in majoritatea cazurilor cu detinutii , pt ca ceea ce fac copiiii intr-adevar nu ne salveaza de gunoaiele aruncate de adultii iresponsabili, pe care probabil nu i-a invatat nimeni ce e bine sau rau , atunci cand erau copii !

    • da dl. Ecologist , si copii aia trebuiau sa fie la scoala si sa invete . de curatenie si altele [slugareli] sint oameni platiti cu bani grei , sau care iau ajutoare sociale care nu fac nimic. este greu de inteles …….eu totusi incerc sa va explic.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.