Comunicate

Comunitățile energetice – un nou mod de a investi în viitorul tău!

Comunitățile energetice reprezintă modalitatea prin care cetățenii și autoritățile locale pot să investească în surse regenerabile și eficiență energetică. Participarea cetățenilor la proiecte de energie regenerabilă poate îngloba mai multe beneficii pe lângă cele financiare: animarea spiritului de comunitate, contribuţia personală la reducerea amprentei de carbon, etc.

Proiectele cetăţenilor le permit acestora să finanțeze investiții în energie durabilă care oferă beneficii economice locale, coeziune socială și alte priorități, cum ar fi îmbunătățirea eficienței energetice a locuințelor sau alternativa la resursele energetice convenţionale.

Primăria Bistriţa a organizat joi, 19 octombrie, în cadrul proiectului european LIFE LOOP un atelier de lucru pentru a analiza oportunitatea creării unei comunităţi energetice locale. La acest atelier au participat reprezentanţi ai administraţiei locale, ai şcolilor din municipiu, ai furnizorilor de energie convenţională sau verde, arhitecţi, precum şi simpli cetăţeni. Aceştia au discutat pe mai multe paliere: tehnic, legislativ, modalităţi de organizare, financiar sau angajarea cetăţenilor.

Atelierul a fost deschis de primarul Ioan Turc, care a salutat o astfel de iniţiativă inovativă, susţinând că este necesar să existe o alternativă la modul clasic de producere/furnizare a energiei, cu atât mai mult că astfel cetăţenii şi administraţia pot să îşi reducă astfel şi cheltuielile şi să contribuie la reducerea emisiilor în atmosferă.

La atelier au participat şi reprezentanţi a Cooperativei de Energei (Bucureşti) şi ai Federaţiei comunităţilor energetice din Europa, ResCoop, cu sediul în Belgia, care au explicat conceptul de comunitate energetică locală, precum şi beneficiile pe care membrii unei astfel de comunităţi le pot avea.

Persoanele care doresc să afle mai multe detalii despre comunităţile energetice locale se pot adresa Primăriei municipiului Bistriţa, la nr de telefon: 0263-223923, int. 195, sau pe email la adresa: primaria@primariabistrita.ro.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS