Comunicate

Un test de 5 minute pentru 5 ani de liniște

Teste gratuite Babeș-Papanicolaou și HPV în Bistriţa la Centrul Medical de Evaluare și Promovare a Sănătății.

În zilele de 25 si 27 octombrie între orele 15:00 – 18:00 se realizează teste gratuite Babeș Papanicolaou sau HPV la Centrul Medical de Evaluare și Promovare a Sănătății Bistrița, Str. Dobrogeanu Gherea 15, tel: 0756 122 086.

Sunt așteptate toate doamnele (asigurate sau neasigurate) care au domiciliul în oricare dintre județele Cluj, Bihor, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița-Năsăud, cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani.

Programează-te la numărul de telefon 0756 122 086 de luni până vineri între orele 08.00-12.00. Vor fi primite și femeile fără programare. Cele care au programare vor avea prioritate. 

Condiţii de testare

  • Testul Babeş-Papanicolaou se realizează femeilor cu vârsta cuprinsă între 24-29 de ani
  • Testul HPV se realizează femeilor cu vârsta cuprinsă între 30-64 de ani
  • Pot participa femeile asigurate sau neasigurate, fără bilet de trimitere, doar cu buletin/CI, cu domiciliul în Regiunea Nord-Vest (Cluj, Bihor, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud) și care nu au mai beneficiat de un test gratuit de screening al cancerului de col uterin în cadrul programului.
  • Sunt eligibile doar femeile cu uterul prezent, fără istoric de histerectomie totală sau fără un diagnostic confirmat de cancer de col uterin

Ce este HPV – Human Papilloma Virus?

HPV este un virus (Human Papilloma Virus sau Virusul Papiloma Uman. Există peste 100 de tipuri de HPV. Aceste tipuri sunt de risc scăzut sau de risc înalt. Tipurile HPV de risc înalt pot să provoace leziuni precanceroase ale colului uterin, care dacă nu sunt depistate și nu sunt tratate la timp se pot dezvolta lent în cancer de col uterin.

Infecția cu HPV nu prezintă simptome. Majoritatea infecțiilor cu HPV sunt eliminate spontan și se vindecă de la sine, în special la femeile tinere.

Pentru a depista infecția cu HPV și astfel a preveni cancerul de col uterin este important ca femeile să se testeze periodic.

Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN), în calitate de beneficiar, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Bistriţa Năsăud (DSP BN) implementează proiectul ”Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin – etapa II – Regiunea Nord Vest”, Cod SMIS: 140501

Mai multe informații despre cancerul de col uterin găsiți pe site-ul proiectului www.potisaprevii.eu, accesând pagina de Facebook ”Poţi să Previi” sau la TelVerde (număr gratuit) 0800 390 391

Cancerul de col uterin poate fi prevenit!

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS