Cultură

Concert la Palatul Culturii: Select Cvartet

Centrul Cultural Municipal ”George Coşbuc” Bistrița vă invită la Palatul Culturii la concertul ”Tango Meets Balkan Music”, susținut de Select Cvartet condus de Mihail Agafița.

Concertul are loc vineri 29 martie, de la ora 18.00.

Va fi prezentat un program de muzică tango, latino, klezmer, muzică românească și balcanică, deci un program mai puțin clasic, condimentat și cu alte surprize muzicale.

Formația Select Cvartet realizează în această perioadă un turneu pentru a marca Ziua Unirii Basarabiei cu România.

Cvartetul de coarde Select Cvartet din Republica Moldova s-a format în anul 2005, având componența unui cvartet clasic: două viori, violă și violoncel. În anul 2017 componența cvartetul s-a modificat radical, viola fiind înlocuită cu chitara, iar violoncelul cu contrabasul. Totodată, s-a schimbat și repertoriul formației, punându-se accent pe lucrări în stil gipsy, klezmer, latino, cu multiple influențe din alte curente muzicale cum ar fi muzica orientală sau jazz-ul. În acest format, Select Cvartet a susținut numeroase concerte pe scenele din țară, printre care sala mare a Filarmonicii Naționale din Chișinău, în palatele culturii din orașele principale ale Moldovei, precum și turnee de succes în Elveția, România, Grecia, Polonia, Cipru și Ucraina. Toți cei patru membri ai cvartetului reprezintă Filarmonica Națională din Chișinău, fiind parte a Orchestrei Simfonice a Filarmonicii, iar managerul și totodată chitaristul formației este prim dirijor al acestui colectiv artistic.

Biletele (25 lei) se pot achiziționa de la Casa de bilete a Palatului Culturii și online de pe iabilet.ro.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS