Concert la Sinagoga Bistrița cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Holistic

Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Societatea de Concerte, organizează duminică 13 ianuarie, la Sinagoga Bistrița, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, un concert de muzică de cameră.

Concertul va începe la ora 19.00 și va fi susținut de Claudiu Hontilă – vioară, Ștefan Hontilă – voce, Lucian Dușa – pian.

În program: Ciprian Porumbescu – Reverie, Ciprian Porumbescu – Dorul, Constantin Dimitrescu – Dans țărănesc, Lied pe versuri de Mihai Eminescu – Revedere, Ciprian Porumbescu – Balada, Din folclor – Capriciu românesc, Dorința – Romanță pe versuri de Mihai Eminescu, Mircea Chiriac – Serenadă, Georges Boulanger – Avant de mourir, Constantin Nottara – Siciliana, Béla Bartók – Dansuri românești.

Din 2011, ziua naşterii ”poetului naţional şi universal” Mihai Eminescu a devenit Ziua Culturii Naţionale. În 15 ianuarie 2019 se împlinesc 169 de ani de la naşterea ”Luceafărului poeziei româneşti”.

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. gânditorul de la Hamangia

    Mă bucur pentru concertul programat cu ocazia Zilei Culturii Naționale și alegerea locației, un Lăcaș de Cult, pentru mărinimia și dărnicia Comunității Evreilor din Bistrița, de a oferi acest imobil spre a servi educației în spiritul cunoașterii culturii naționale. Bucuria mea ar fi cu atât mai mare cu cât, măcar din când în când, programul ar cuprinde și muzică evreiască, drept amintire și recunoștință față de cei care au construit, apoi au pus la dispoziție această construcție comunității contemporane pentru a folosi acestui scop nobil. Și muzica evreiască a Poporului Ales, ritmică, expresivă și veselă, este parte a culturii naționale, deoarece a fost creată în acest mediu național, în care am conviețuit cu toții împreună.

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.