Actualitate

Concurs de poveşti multi-culturale

Zece tineri bistriţeni cu vârste între 15 şi 25 de ani au şansa să participe la un atelier practic de povestiri digitale care va fi organizat timp de două zile la Sîngeorz-Băi de Fundaţia Progress dacă trimit până vineri povestiri scurte despre viața trăită, experiențele învățate sau lecțiile deprinse de la părinți, vecini, bunici, unchi și matuşi.

Concursul de colectare a povestirilor cu și despre oamenii satelor face parte din proiectul „Socăciţele – bucătăresele comunitare – păstrătoare, promotoare și creatoare în artele culinare rurale tradiționale” implementat de Fundația Progress în cadrul programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014. Proiectul are un buget de 65.500 Ron și o perioadă de implementare de 11 luni (aprilie 2015 – martie 2016).

Organizaţia le-a cerut celor care vor să participe la concurs să scrie povestiri scurte despre viața trăită, experiențele învățate sau lecțiile deprinse de la părinți, vecini, bunici, unchi și matuşi; culese din auzite, (răs)povestite în față porții, în jurul focului, la un praznic sau la mesele în familie, care încep cu: “să vezi ce mi s-a întâmplat”, “şi acum îmi aduc aminte de asta” “la noi în sat” și, bineînțeles, “pe vremea mea!”, povestiri cu miez și o încheiere din care să se desprindă o lecție de viață, o concluzie despre mersul lucrurilor, rostul omului și locul sau în sat, un instantaneu al vremurilor trecute sau un sfat de ținut minte.

La concurs pot participa tineri între 15 şi 25 de ani din judeţ, data limită de înscriere fiind vineri, 3 iulie 2015.

Evaluarea povestirilor va fi realizată de echipă de proiect în perioadă 4-7 iulie 2015. Cele mai frumoase 10 idei de povestiri vor fi selectate pentru a fi transpuse în format digital și pentru a fi promovate către audiențe cât mai lărgi. Lista câștigătorilor va fi publicată în data de 7 iulie pe www.socacite.ro.

Cei 10 tineri câștigători ai concursului de povești multiculturale vor participa la un atelier practic de povestiri digitale ce va fi organizat timp de două zile la Sîngeorz-Băi. Toate costurile de participare vor fi acoperite prin proiect. În cadrul atelierului, tinerii vor învața cum să folosească instrumente IT (laptop, scanner, programe gratuite de editare audio-video) pentru a crea, edita și transmite povestiri digitale. Odată create, povestirile digitale vor fi integrate în Ghidul Diversității Culturale din Județul Bistrița-Năsăud, publicate pe site și proiectate pentru publicul larg în cadrul Săptămânii Multi+ (“Multi – cultural, gastronomic, comunitar”).

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS