Social

Concursul de atelaje trase de câini ”Drumul Romanilor 5.0” este programat la finalul acestei luni

”Speranța noastră este ca 29-30 ianuarie să ne găsească cu munți de zăpadă, mai liberi și sănătoși, iar asta să facă posibil ca toți cei ce-și doresc, sa poată ajunge cu câinii lor în Pasul Tihuța, pentru a petrece două zile pline de aventură la Drumul Romanilor 5.0”, anunță pe Facebook Club Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud.

Anul trecut, ”Drumul Romanilor 5.0” – concurs internațional de sănii trase de câini, programat inițial pentru 13-14 februarie și reprogramat pentru 20-21 februarie, a fost anulat din cauza stratului prea mic de zăpadă din Pasul Tihuța.

Drumul Romanilor din Pasul Tihuţa este cunoscut din secolul al XVIII-lea. Se întinde pe mai bine de 12 km, este lat de 12 metri şi se află la 850-1.150 de metri altitudine în zona Poieni/Belvedere.

Traseul drumului este următorul: Defileul Bârgăului – DN 17 – Faţa Prislopului – Dosul Zâmbroaiei – Culmea Tăşuleasa – Culmea Opcioara – Iliuţa Corchii – Iliuţa Calului – Măgura Calului – DN 17 – Pasul Tihuţa.

În 2020, în 15-16 februarie, concurenți din cinci țări au luat parte la concursul internațional de sprint pe zăpadă pentru atelaje canine ”Drumul Romanilor”.

Clubul Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud este primul club cu CIS (Certificat de Identitate Sportivă) din România. Membrii clubului sunt Berende Damaschin – președinte, Berende Bogdan – vicepreședinte și Kiss Attila – membru fondator.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS