Actualitate

Concursul pentru directori de școli, prima zi de interviuri: Șase note de 10, un 7.80 și doi absenți

Șase candidațiila funcțiile de directori de școli au obținut nota 10 la proba de interviu care a avut loc în cursul zilei de marți, anunță Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud. Este vorba despre profesorii care vor să ocupe funcțiile de directori la Școala Gimnazială Mărișelu, Școala Gimnazială Șieu, Grădinița cu Program Prelungit ”Trenulețul veseliei”, Școala Gimnazială Petriș, Liceul Tehnologic Lechința și Palatul Copiilor Bistrița.

Cea mai mică notă a obținut-o candidatul la funcția de director al Școlii Gimnaziale Șieuț – 6.80, iar candidatul la funcția de directora l grădiniței cu Program Prelungit nr. 12 Bistrița și cel pentru fotoliul de director al Școlii Poiana Ilvei nu s-au prezentat.

Școlile cu cei mai mulți candidați sunt: Liceul Tehnologic Maieru, Liceul Tehnologic Telciu, Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Bistrița, Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean, Școala Gimnazială ”Grigore Silași” Beclean, Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud sau Liceul Silvic ”Transilvania” Năsăud.

În 23 de școli nu s-a înregistrat nicio opțiune: Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Bistrița, Școala Profesională ”Sfânta Maria” Bistrița, Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 Bistrița, Școala Gimnazială nr. 7 Viișoara, Liceul Tehnologic Feldru, Liceul Tehnologic ”Florian Porcius” Rodna, Școala Gimnazială Budacu de Sus, Școala Gimnazială ”Iuliu Prodan” Chiochiș, Școala Gimnazială Șintereag, Școala Gimnazială Coșbuc, Școala Gimnazială Urmeniș, Clubul Copiilor Sângeorz-Băi, Școala ”Viorel Nimigean” Nimigea de Jos, Școala Gimnazială Milaș, Școala Gimnazială Ciceu Giurgești, Școala Gimnazială Matei, Școala Gimnazială Negrilești, Școala Gimnazială Silivașu de Câmpie, Școala Gimnazială Coorvinești, Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Năsăud, Grădinița cu Program Prelungit Sângeorz-Băi, Școala ”Dsida Jeno” Vița și Școala Gimnazială Cireșoaia.

Durata probei de interviu este de 60 de minute pentru fiecare candidat, structurată astfel: pentru susținerea prezentării candidatului și a strategiei de dezvoltare a unității de învățământ – maximum 25 minute; pentru pregătirea și prezentarea modalității de rezolvare a situației-problemă – maximum 20 minute; pentru rezolvarea sarcinii de lucru repartizată pentru evaluarea competențelor digitale – maximum 15 minute.

10 comentarii

  • Doamna ce are codul 144 de ce nu s-a prezentat? Interesați-vă și o să aflați de ce! I s-a spus că nu are ce căuta acolo de aceea nu s-a prezentat.

    • Cetățeancă sub acoperire „Andreea” și „Profesor” candidatul cu codul BN 144 este profesoară ptr. învățământ preșcolar deoarece a candidat la GPP nr. 12 de pe str. A. Mureșanu, cu structură pe str. Cerbului, promovând la scris cu nota 7,20. Motivul neprezentării nu are nicio relevanță pentru umbrirea corectitudinii examenului ( dacă se confirmă spusele dvs.). Trăim într-o lumea concurențială, nu avem prieteni, „fiecare pentru sine îi croitor de pâine” și trebuie să luptăm. Încetul cu încetul și la noi se instaurează meritocrația. Cei care mă cunosc știu câte clenciuri am avut în ultimii 12 ani și nu m-am predat. În schimb la unii șefi anacronici le-am pus și eu „ceară pe schiuri” și i-am „flituit” de au ajuns pe raftul prăfuit al istoriei. Merg prezumtiv și pe logica, „Vulpea dacă nu ajunge la struguri spune că sunt acri”. Toate postările mele au iz de pamflet cu substrat metaforic, cu respectarea art.30 și 31 din C.R. privind libertatea de exprimare și dreptul la informație. Rog să fie tratate ca atare. Să fiți sănătoși.

  • Inspectoratul Judetean Scolar – institutie mai dezastruoasa nu am vazut.
    Multe persoane care stau efectiv doar la cafea si la povesti pe hol 🤢
    Mai sunt si ingamfate…
    Ne zice cineva cum au putut lua atatea persoane nota 10 perfect?

    • pana si copii la scoala stiu ca atunci cand copiezi sau sti subiectele sa nu dai chair de 10 !!!!!!!!!!!!!!!! ;;;)))))))))))))))))

  • Se vede chiar și de pe fața nevăzuta a Lunii cât de inteligenți sunt yesmanii (pupincuriștii). Meditații, piramide și golf. În rest o poleială subțite de șmecherie și trafic de influență.

  • Concursul pentru directori de școli organizat și gândit de Guvernul PNL este o mare mânăreală. Nici cel organizat de PSD nu a fost mai breaz!
    De ce?
    E ca și cum ai participa la un maraton și după ce te-ai clasat pe podium trebuie să mergi în “Comisia lui Pește Prăjit” unde poți pierde locul câștigat fiindcă ai fost îmbracat în echipament sportiv de culoarea roșie! Parcă trăim în “Filme cu proști”.

    Păi bine măi PNL, chiar ești idiot sau ne iei pe toți de proști?! Interviul trebuia făcut înainte de concurs și să aibă statut eliminatoriu din fașă. În comisia de interviu să nu fie personal din școală pentru a elimina “bisericuțele, jocurile de culise și de partid”. Iar după concurs cei mai buni să-și obțină postul. Simplu, nu?

    PROSTIE SECURISTĂ – indiferent de partid!

  • Totuși începutul selecției directorilor este promițător. Cei puternici, bine pregătiți vor învinge conservatorismul din școli și vor intra și fără aprobarea „bisericuțelor” locale. Urmează să dovedească ca manageri, lideri și prieteni ai profesorilor… „ Omul sfințește locul”. Trăim într-o societate concurențială și încetul cu încetul meritocrația se instalează. O să mai auziți perle de genul acesta, din partea unui „baron” local, „ De ce veniți dumneavoastră profesor din Năsăud când noi în sat avem fete de măritat și nu au serviciu ?”… Sic! Deocamdată nu se poate depolitiza total învățământul, nu ai oameni în campania electorală dacă nu promiți dregătorii sau sinecuri.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS