Ce condiţie au pus administraţiei locale investitorii din Bistriţa Retail Park (FOTO)

Holistic

Investitorii din Bistriţa Retail Park de lângă Selgros, complex comercial la care se lucrează intens în această perioadă, au pus o condiţie pe care administraţia locală s-a angajat să o respecte, a declarat primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu pentru Timp Online. La începutul acestui an, investitorii au avut o întâlnire cu edilul şef al oraşului şi i-au reamintit că trebuie să se ţină de cuvânt.

„Am avut o discuţie cu ei în care nu au uitat să-mi amintească de piaţa de acolo (piaţa de la ruşi -n.r.) care trebuie mutată. Atunci când au venit prima oară m-au întrebat pe şleau dacă piaţa va rămâne acolo, iar eu le-am spus că nu. Piaţa, în strategia mea, trebuie să se mute, iar acolo să facem o zonă adecvată unui shopping city. Însă pe oamenii respectivi (pieţarii -n.r.) nu îi putem pune în drum. Varianta pieţei de gros este foarte bună cu  completarea modernizării Pieţei Decebal. Eu o să încerc să finalizez investiţia de pe centură, piaţa de gros, şi să-i mutăm acolo şi în Piaţa Independenţei Nord care are spaţii şi tarife ieftine. Lumea ar vrea să rămână acolo, însă nu va fi posibil. O spun foarte clar. Poate că nu se va finaliza mutarea odată cu deschiderea noii galerii comerciale, dar anul acesta va trebui să curăţăm acolo. Nu poţi avea o zonă de shopping city în vecinătate cu o piaţă de tip oriental”, a spus primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu.

Deocamdată nu se ştie exact când va fi deschisă noua galerie comercială de pe Calea Moldovei, investitorii nefiind nici ei siguri dacă vor reuşi să termine lucrările la termenul anunţat şi dacă vor încheia şi negocierile cu viitorii chiriaşi ai spaţiilor construite.

Reamintim că deschiderea magazinului Selgros, parte a Bistrița Retail Park de pe Calea Moldovei nr. 13, au început lucrările la construcţia galeriei comerciale din imediata apropiere. Bistrița Retail Park reprezintă o investiție de 7,5 milioane de euro pentru o galerie comercială de 9.000 mp, alături de magazinul Selgros, beneficiar fiind Element Development. Lucrările au început în 11 septembrie 2017 și se vor încheia în 15 martie 2018, fiind realizate de firma Campeador. Galeria comercială va avea 22 de magazine diferite, inclusiv un magazin Jysk.

Comercianţii de pe Calea Moldovei, care au avut dispute aprige cu Primăria Bistriţa la sfârşitul anului trecut în ce priveşte creşterea alarmantă a chiriilor, au fost anunţaţi despre intenţia municipalităţii de a-i muta în altă parte, în piaţa de gros sau Independenţei Nord. Mulţi speră însă că administraţia locală s-ar putea răzgândi. 

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Rabinul

  Țigănia aia numita piața la ruși ar trebui sa dispara cu totul! Este o rusine pentru un oraș ca Bistrita mizeria si țigania aia! Ăla nu se poate numi comert!

  (0)
  • dinu m.

   ok…nu e comertul modern ideal , dar piete de genul am vazut peste tot in lume…Belgia ,Spania Germania..etc…In anumite orase se blocheaza circulatia o zi pe saptamana si se amenajeaza piata chiar pe strada principala, cu tarabe si alte marafeturi !…deci nu e doar la noi…

   (0)
  • Adrian C.

   Piața la ruşi nu este țigănie. Acasă la țigani este frumos, este ordine şi curățenie aşa că nu văd asocierea dintre piața aceasta şi țigani.
   Vă place dacă spun că in piața ruşilir este „ca pe Bârgău” sau „ca pe Ilve”?

   (0)
 2. sam

  Alungati romani care vor sa faca un ban sa traiasca decent,aduceti numai mari firme de afara care duc castigul in tara la ei iar noi sa ramanem doar slugile lor,ingropati romanii si ridicati in slavi strainii.Daca tot vrem concurenta reala dati pace si pietei, cumparatorul sa aleaga liber.

  (0)
 3. mihai

  Ce porcarie ordinara. Cu 2-3 ani in urma i-au obligat sa investeasca pentru modernizarea spatiile comerciale din piata iar acum ai demoleaza. Nu zice nimeni ca acea piata este „mandria orasului” dar primaria trebuia sa se gandeasca din timp unde o muta, pentru ca atata vreme cat este cautata de populatie inseamna ca este o necesitate.

  (0)
 4. Român

  Totul e fix pe dos…În loc să se construiască marile centre comerciale afară din oraş, pentru că acolo se merge în general cu maşina, pentru cumpărături mai mari, iar piețele să rămână în oraş, pentru că acolo se merge mai mult pe jos, s-a ales varianta inversă…Dar ne plângem de traficul din oraş…

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.