Actualitate

Conducerea PER, predată la umbra copacilor din parc. Noul președinte: O să-l sun pe Ioan Oltean să mă ajute

Consilierul municipal Teodor Mârza a predat șefia organizației județene a Partidului Ecologist Român (PER) Bistrița-Năsăud lui Silviu Rus (ex-PNL), care a fost numit interimar în funcție de președintele partidului la nivel național Dănuț Pop, autodeclarat prieten al lui Ioan Oltean.

Tot vineri a fost anunțat, în Parcul Municipal, și candidatul la Primăria Bistrița în persoana lui Marius Conon, care a activat în USR și a părăsit partidul nemulțumit că nu a fost declarat candidat la funcția de edil.

Teodor Mârza a prezentat bilanțul activității celor doi consilieri PER din Consiliul Local Bistrița: ”Am avut peste 200 de intervenții în CL, peste 30 de amendamente și propuneri la proiecte de hotărâri, 38 de interpelări, 13 declarații politice și 11 proiecte inițiate și 5 materializate în HCL”.

Teodor Mârza a anunțat că noul președinte e Silviu Rus, căruia i-a dat cuvântul.

”PER văd că la Bistrița a avut o activitate chiar intensă. Eu, sincer, nu știam de această activitate a voastră. Prin prezența mea aici voi încerca cu tot sufletul și cu toate puterile mele să creștem această activitate cât de mult se poate și să organizăm și în alte localități din județ organizații similare cu ale voastre”, a spus Silviu Rus, care l-a prezentat și pe Marius Conon (ex-USR), despre care a spus că e candidat la Primăria Bistrița din partea PER.

”Am candidat în interiorul USR Bistrița pentru desemnarea unui candidat al USR la Primăria Bistrița. Dezamăgitor e un cuvânt ușor. A fost și o experiență ciudată, dar, nefiind compatibili unii cu alții, am fost dat afară din partid. Ca urmare, nici frustrările, nici orgoliile nu m-au făcut să cred că pot ajuta orașul din perspectiva unui tânăr care a stat deoparte de primărie ani de zile. Scopul și obiectivul cu care intru în PER este de a schimba modul în care se face politică în Bistrița și atitudinea față de locuitorii unui oraș care te votează. În primul rând aș vrea să aduc cumva discursul unui om care candidează la o funcție de muncă și nu una politică la nivelul așteptat de generația care populează orașul și țara. Mi se pare că suntem tributarii unui limbaj care ține mult de populism și de stilul de chioșcăriță scăpată de sub control”, a spus Conon.

Dănuț Pop – președinte PER: ”S-a luat o decizie locală, nu centrală. Domnul Mârza mi-a cerut sprijinul să întărească echipa, l-am convins pe domnul Silviu Rus să preia echipa la nivel județean. Va rămâne și domnul Mârza și celălalt consilier. Merg în continuare, doar că s-a predat ștafeta între domnul Mârza și domnul Silviu, care se va ocupa să depună liste în fiecare localitate din acest județ. Sperăm că va reuși să scoată un scor bun la nivel județean, iar eu cred că vom intra în CJ”.

Întrebat dacă în spatele schimbării de președinți e Ioan Oltean, Dănuț Pop a răspuns: ”Nu, nu este. Într-adevăr, mă cunosc cu domnul Ioan Oltean. L-am rugat de un an și ceva să vină în partid. Nu vrea. El e un liberal convins și nu vrea să părăsească PNL deocamdată. La experiența pe care o are ne-ar fi de folos pe organizare fiindcă a fost secretar general la PDL, un partid cu structuri în toată țară. Nu mi l-a recomandat Ioan Oltean pe Silviu Rus. Ioan Oltean e o personalitate aici în Bistrița, am înțeles, dar asta nu înseamnă că Ioan Oltean conduce partidul. Eu personal l-am curtat pe Ioan Oltean să vină la noi în partid la nivel național, unde primea funcții, nu la nivel de Bistrița. Ioan Oltean pe organizare, nu e la nivel de Bistrița, e la nivel de țară capabil dacă e să o luăm. Este un om foarte capabil, din punctul meu de vedere unul dintre cei mai buni organizatori. Eu nu mai cred în justiția din România cu atâtea dosare politice care numai la mine în interior s-au dovedit toate false. Eu am avut dosar penal pe abuz în serviciu că l-am făcut pe profesorul Coșea președinte de onoare la acest partid. Acel dosar era politic sau nu? Pe Ioan Oltean l-aș lua cu cea mai mare plăcere. A primit funcția de președinte executiv, de secretar general la nivel central. Nu vrea să vină, ce să îi fac?”

Silviu Rus a fost și el întrebat ce a făcut în domeniul ecologiei ca să îl recomande să fie președintele PER Bistrița-Năsăud.

”Păi, mă recomandă numele. Dacă am o calitate e cea de bun organizator, asta am făcut și la Casa de Cultură, asta am făcut și în afacerile mele și asta vreau să fac și la PER. Până la urmă, PER e un partid politic, nu e un ONG. Scopul unui partid este să ridice moralitatea și educația de jos a omului. Cea mai mare provocare a PER e să creeze cetățeni implicați, cu o cultură civică bună. Eu cel mai mare plus pe care pot să îl aduc partidului e să nu mai arunc pe jos, să nu mai scuip, să nu mai vorbesc urât, să dau un exemplu bun. Dacă mă întrebați și de partea ecologistă, la Năsăud, acum 6 ani, am înființat un centru de voluntariat care a avut zeci de acțiuni de ecologizare. Nu știți nimic despre ele fiindcă trebuie făcute, nu vorbite. Sunt multe probleme, dar una e mondială și foarte gravă: consumul de carne. Eu sunt vegetarian de 7 ani. Eu, față de mulți alți ecologiști, am un plus personal: înțeleg mai degrabă acest fenomen. Acum conduc o mașină poluantă, dar, dacă mâine mi-ar da cineva o mașină electrică sau hibridă, acum că sunt în fruntea unui partid ecologist, aș prefera-o”, a spus Rus.

Întrebat dacă el a luat legătura cu președintele PER sau a fost invers, Silviu Rus a răspuns: ”Domnul Pop este de la București. Legăturile se fac politic prin oameni. Cum s-a ajuns la mine? Vom discuta altă dată. Eu o să-l sun pe Ioan Oltean să mă ajute pentru că pentru mine Ioan Oltean este un exemplu de politică bine făcută. Nu mă interesează restul lucrurilor fiindcă nu sunt eu în măsură să îl judec. Mie personal – și credeți-mă că am avut aversiuni politice pentru Ioan Oltean când eram în PNL – nu mi-a greșit cu nimic niciodată și nu știu să fi făcut ceva care să mă fi afectat direct pe mine sau pe familia mea sau pe oricare îi cunosc”.

Marius Conon a fost întrebat dacă implicarea lui Ioan Oltean va afecta decizia lui de a candida la Primăria Bistrița, în condițiile în care prima sa opțiune a fost aceea de a se înscrie într-un partid care susține ”Fără penali în funcții publice!”, însă a refuzat să răspundă.

Etichete

20 comentarii

  • O inițiativa bună ar fi ca D-ul Ioan Oltean sa înceapă constructia unui cartier de blocuri în parcul municipal!
   ar fi o inițiativa bună pt Verzi sau Galbeni?
   Eu zic ca cel mai bine ar fi ca verzii sa fie consiliați chiar de tânărul Ion Iliescu – asta pt. O mai buna reformare a clasei politice.

  • Oltean a fost PDL ist curat nu PNL ist si pretin la catarama cu Radu M si Cretu O.
   A facut ce a vrut din orasul asta bagandu l la inaintare pe Negrea si o suta de firme.
   Da , cere i sfatul, e bun.

 • Adevar grăiește omul ,sa priceapă si cei care se mai îndoiesc ca Oltean se afla inca in spatele marionetelor liberale bistrițene !

  • Ce zice individul e fix pentru derutat electoratul și acoperit minciuna. Cum puteți crede un om care nu v-a dovedit niciodată nimic? Nu a candidat nicăieri niciodată, nu a făcut nimic, decât tranzacții cu partide înainte de alegeri.

 • Felicitări Doru pentru întreaga activitate desfășurată în fruntea partidului și în Consiliul Local! Dacă ar fi să ne amintim doar de „Pădurea Bistrițenilor” și retragerea titlului de cetățean de onoare primit cândva de Mitrea și tot ar fi de ajuns pentru un mandat de consilier în opoziție. Ar mai fi de amintit insistența pentru transmiterea on-line a ședințelor CL sau pentru ieșirea din ADI Deșeuri.
  Ioan Oltean a preluat organizația județeană pe terasă la Corida imediat după conferință. N-a trebuit să-l sune Tilviu. Locul și ora predării erau stabilite dinainte cu Popică. Telefonul celui care habar n-avea despre existența partidului la care a fost pus înlocuitor la comandă nici n-are buton pentru lansarea apelurilor. Acum așteaptă să sune ca să-l anunțe cineva că l-au pus secretar de stat pe la vreun minister și că, odată cu postul, îi dau și o mașină cu șofer.
  Doar Bistrița a fost predată PSD. Să fim serioși o rivalitate pe bune între cumnați este puțin credibilă oricât am fi de creduli și binevoitori. Câte o bucată la fiecare, să fie toată lumea mulțumită! The end.

  • Sandule, tu vorbește care lins la cur PSD în CL Bistrița pentru pus Sandu Director la CJ?
   Mă Sandule,
   Bre Mariene,
   Tu vorbește pentru extratereștrii sau
   pentru oamenii la Bistrița care știe cum ați împărțit posturile?
   Sandule, Marene, ce-i și cu demagogia asta!
   Acuma ai vrea să te dai MORAL dar știi că prin vene îți curge IMORALITATEA.
   Măcar TACI!
   Nu te mai băga în seamă.
   Era să uit că în trocul politic pe care l-ai făcut nu ți-ai uitat colegul de proiect și l-ai pus director la parc.
   Sandule, Marene;!?
   Te-ai obișnuit doar cu capacitatea intelectuală a PSD-iștilor din juru tău?

 • Sunteți penibili.Ati ajuns subordonații lui Oltean.Pacat de Mârza că s-a zbătut sa aducă imagine pentru ecologiști iar acum iată cum ii este rasplatita munca.

 • BRAVO ASISTENTU mai bine spus nu se putea.
  Pe de o parte Pop asta pe de alta parte Doris.
  Nu mai bine ar lua un vin bun o lebenita , o femeie frumoasa si Olteanu asta ?
  Sau doreste improspatarea memoriei?

 • O poză = 1.000 de cuvinte

  Nota bene:
  – grijă la șoricel să nu pape la unghiuțe
  – strânge cureaua, sau pune bretele
  – Neluțule(Brazilianu), ai limbrici?; țâ s-o urât cu imobiliarele?
  P.S.
  Da, am confirmarea, te mâncă-n kur, vrei adrenalina!
  OK, o să ai parte.
  (Vezi că au fost activate celule noi, care nu știu cine-i Mexicanu Macete!)

 • „PER văd că la Bistrița a avut o activitate chiar intensă. Eu, sincer, nu știam de această activitate a voastră.”. Declarație de-a dreptul jenantă a noului președinte al nou cumparatului (cumpărat, cum pârât, cum penal) partid politic. Ți se oferă conducerea la ceva despre care habar nu ai, nici măcar bunul simț să apreciezi munca celor de la care iei partidul cu japca.

  • Chiar la asta ma gandeam si eu: O prsoana,numita sef ,la un partid,despre a carui activitate nu stie ,dupa propria declaratie,nimic! Absolut penibila situatia!Vorba romaneasca:Daca taceai,filosof ramaneai !

 • E trist cand partide cu ideologii frumoase devin zone de refugiu pentru suparati. Cine nu poate candida de la PLUS trece la POL, cine nu poate candida de la USR trece la PER. Astfel de politicieni isi baga propriul electorat in ceata, lumea nu mai intelege practic nimic. Urmeaza scoruri obtinute in alegeri sub marja de eroare a sondajelor.

 • PER-ul a ajuns un ”PFA – Dănuț Pop” . Totul e o comedie a la Conu Caragiale ! ”Agamiță Dandanache” Silviu Rus ( parasutat din neant sef de filiala PER-partid cu care e paralel,acum afla ca exista asa ceva ! )
  – Ce a făcut în domeniul ecologiei ca să îl recomande să fie președintele PER Bistrița-Năsăud ?
  – ” Păi, mă recomandă numele ! ” Raspuns de ” Cascadorii râsului ”. Să râdem deci ! Toți cei cu numele de Rus – posibili sefi la PER Teodor Mârza – te compătimesc !

 • De toata jena, exact cum va fi si scorul pe care-l veti avea la locale… zero barat.
  Pacat ca stricati imaginea miscarii ecologiste, duceti in derizoriu o idee care ar trebui sa fie bine vazuta de toata lumea.
  Dinozaurii murdari ai politicii romanesti vor distruge orice credibilitate pe care o aveau ecologistii bistriteni…

 • Silviule, ai devenit aghiotant ! Atâta poți, atâta faci ! Bravo ție, cu cacao maro suntem obijnuiți, bine te-ai aliat în găștile astea scurtcircuite pupătoare de moaște.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS