Actualitate Recomandări

Conducerea PNL și-a dat acordul ca Stelian Dolha să rămână prefect al județului

Stelian Dolha își continuă mandatul în fruntea Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, propunerea Biroului Politic Județean al PNL fiind validată luni de conducerea centrală a partidului.

Urmează Hotărârea de Guvern care să confirme mandatul acestuia, precum și cea în care vor fi numiți subprefecții.

Conform negocierilor din cadrul coaliției de guvernare, în Bistrița-Năsăud vor fi doi subprefecți, unul de la USR PLUS iar celălalt de la UDMR, care l-a desemnat deja pe Decsei Atilla pentru această funcție. În prezent, Bistrița-Năsăud are un singur subprefect, pe Eugen Curteanu, care va fi eliberat din funcție.

Prefecții și subprefecții pot fi membri de partid. Decizia a fost luată luna trecută de Guvern, care a modificat o OUG privind Codul Administrativ. Astfel, prefecții și subprefecții vor avea funcții de demnitate publică și vor putea face parte din formațiuni politice, întrucât și Guvernul pe care îl reprezintă în teritoriu are o structură politică.

La nivel național, PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR PLUS – 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR – 5 prefecţi şi 10 subprefecţi. 

2 comentarii

  • Așa alegeți vă tot așa continuați. V au votat oamenii sa veniți și prin cartiere sa va umpleti de noroi sa vedeți cum e nu la birouri nu va mai interesează nu avem încă nici delegați sătești am înțeles ca nici intr un cartier cine ne reprezintă atât v o interesat voturi era plin de mașini prin sate acum nimeni Turc a promis ca o sa vina cât a trecut nimeni nu a venit adio voturi !!!!!!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.