Actualitate

Conflict estival! CL Runcu Salvei şi Şcoala „Ioan S. Pavelea”, date în judecată de Prefectură

De voie, de nevoie, Consiliul Local Runcu Salvei şi Şcoala Gimnazială "Ioan S. Pavelea" au ajuns de aceeaşi parte a baricadei în calitate de "pârâţi" într-un proces deschis la Tribunalul Bistriţa-Năsăud de Prefectură. De vină ar fi bugetul şcolii, votat în CL, şi o sumă de 2000 de lei cerută de director pentru deplasări.

Primarul comunei Runcu Salvei, Anchidim Pavelea, a declarat pentru Timp Online că directorul şcolii este ordonator secundar terţiar de credite, iar Consiliul Local este cel care aprobă bugetul instituţiei de învăţământ.

„În şedinţa în care am aprobat bugetul şcolii, directorul – care e şi el consilier local – a cerut 2000 de lei pentru deplasări. Noi i-am spus să-şi vopsească gardul mai întâi şi apoi vom vedea de unde îi mai dăm 2000 de lei pentru deplasări. Nu l-a vopsit, dar la rectificare ne-a spus că nu-i mai trebuie cei 2000 de lei. Chiar nu ştiu de ce Prefectura ne dă în judecată. E acolo o doamnă Curea care ne tot caută nod în papură. De data asta mi-a zis că directorul are voie să facă ce vrea, nu-i trebuie hotărâri de Consiliu Local. Altădată, dacă toţi au făcut într-un fel, nouă ne-a cerut să facem altfel. Pur şi simplu cred că are ceva cu noi”, a declarat Anchidim Pavelea.

Edilul din Runcu Salvei a explicat că doreşte să formeze împreună cu alte comune o asociaţie de dezvoltare intercomunitară. „Celelalte comune au depus actele şi erau bine, ale mele nu erau bune. Vă daţi seama?”, a adăugat Anchidim Pavelea.

Reamintim că edilul din Runcu Salvei are un conflict mai vechi cu actuala conducerea  şcolii. Ultima oară, primarul a acuzat-o pe Valerica Man, soţia directorului şcolii, că nu şi-a ţinut orele ca să meargă în campanie electorală alături de PSD. Edilul a declarat atunci că două clase de elevi care aveau de susţinut teze au aşteptat-o degeaba pe profesoară.

La începutul anului şcolar a fost, de asemenea, supărare mare la Runcu Salvei. Copiii de grădiniţă şi părinţii lor ar fi vrut să înceapă noul an în clădirea cea nouă, inaugurată în vara anului trecut, dar directorul Şcolii Gimnaziale ”Ioan S. Pavelea”, Ioan Man, nici nu a vrut să audă de aşa ceva. Potrivit primarului Anchidim Pavelea, directorul ar fi ameninţat educatoarea că îi taie orele dacă nu pleacă din noua grădiniţă.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS