Actualitate

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud intră în noul an cu datorii. Este pentru prima oară în ultimii 10 ani

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va intra în 2023 cu datorii către agenții economici care au prestat lucrări, acesta fiind primul an din ultimele două mandate ale președintelui CJ Radu Moldovan când se întâmplă acest lucru.

”Din păcate, este primul an în care Consiliul Județean va fi dator la finalul anului. Avem facturi pe care nu o să le putem onora pentru că nu avem bani, a fost un an foarte complicat. E prima dată din 2012 când voi rămâne dator. Mă bucur foarte tare că nu vom fi pentru o perioadă foarte lungă datori pentru că bugetul a fost aprobat și, la începutul anului, vom putea avea buget ca să ne plătim datoriile din decembrie. Nu vom încurca pe o perioadă lungă de timp agenții econonici care au prestat diferite lucrări”, a declarat Radu Moldovan la AS TV, răspunzând unei întrebări despre nerealizările din acest an.

”Cea mai mare nerealizare a mandatelor mele, penultimul și ultimul, este Masterplanul de apă și canalizare, relația cu compania UE și cu consultanța care ne-a făcut contractele. Din 12 contracte de lucrări, sunt în lucru trei și aproape de finalizare două. În continuare, în zona de câmpie, oamenii, în perioada caldă, au o secetă cruntă fiindcă aici e o lipsă acută de apă, iar în alte zone ale județului nu sunt funcționale rețele de canalizare. Lucrurile sunt în linie și sper ca până în primăvară, vară, să se lucreze peste tot pe aceste contracte, dar în mod normal, dacă nu stăteam trei ani și jumătate la Curtea de Apel Cluj cu șase procese și sentințe care s-au bătut cap în cap, azi era apă la robinet și rețele peste tot. E unul dintre lucrurile pe care le regret. Nu vreau să iau în calcul că nu vor fi gata până nu îmi termin mandatul, dar trăim într-o țară în care lucrurile sunt atât de încurcate pe zona de achiziții… ”, a adăugat el.

În ce privește partea pozitivă a acestui an, președintele CJ a spus: ”Nici în cele mai frumoase vise ale mele nu am îndrăznit să cred că, împreună cu echipa, cu primarii, cu sprijinul Guvernului, cu fonduri europene și cu ajutorul bunului Dumnezeu vom reuși să facem lucruri la care nici nu am îndrăznit să visez”.

”Dacă m-ați fi întrebat în 2015, 2016 dacă vom avea Sală Polivalentă, aș fi ridicat din umeri. Sala actuală este o bijuterie. Reprezentantul CSM București a spus că nu îi vine să creadă că suntem în România. Sunt lucruri care mă bucură. Dacă mă ajută Dumnezeu să văd pornită finanțarea pentru stadion, municipiul Bistrița și județul Bistrița-Năsăud vor avea o zonă de infrastructură sportivă cum nu există nicăieri în România, toate acolo (Dealul Cocoș – n.r.). Oricui vine după mine nu îi va fi simplu. Nu toată lumea este dispusă să își abandoneze viața, familia și să se pună pe tavă pentru oameni. Și nu ai cum să performezi dacă nu ești conectat 24 de ore din 24 , să te culci cu CJ, să te trezești cu DGASPC, să te culci cu Spitalul, să te trezești cu Sala Polivalentă, să vezi că nu are echipa de juniori cu ce să meargă la meci etc.”, a declarat el.

Rugat să transmită un mesaj de final, președintele CJ a spus: ”Trecem prin perioade complicate, dar atât timp cât vom rămâne uniți și îl vom avea pe bunul Dumnezeu alături de noi, sunt convins că vom trece și peste această perioadă”.

7 comentarii

 • „Primul an cand voi ramane dator”.Aceste cuvine semnifica toata istoria noastra sub dominatia ciumei rosii.Acesti oameni au preluat pe rand tara(pe persoana fizica) si au facut ce au vrut ei cu avutia ei.

  62
  13
 • Da bani sa plateasca salarii de multe mii de euro lunar unor jucatoare de handbal renumite in tarile lor ,care vin la Bistrita sa se odihneasca , are ? ? ?

  61
  7
 • In luna martie 2022 Consiliul Judetean a achizitionat ptr. Spitalul Judetean 12 aparate de ventilatie pulmonara ( deja pandemia se terminase , ca a inceput razboiul din Ucraina in februarie ) cu 8 milioane de EURO ( o suma URIASA , URIASA …) aprox. 700.000 EURO/ buc .
  E fooarte bine ca se cumpara aparate ptr. Spital , dar pretul ii buba ….. Nu am auzit pana acum sa fie inceputa vreo investigatie , dar sper ca organele statului lucreaza fara prea multa publicitate …

  58
  4
 • Noua sala polivalenta din Bistrita a costat aprox. 30 milioane de Eura –cat CLUJARENA !!!! Foarte bine ca sa facut , dar pretul ,pretul …ceva nu pusca aici …..
  Si din cauza acestor preturi mult SUPRAEVALUATE Consiliul JuDETEAN nu mai are bani acum la sfarsit de an …

  61
  5
 • Știu că n-o să fiu pe placul dumneavoastră, pot fi și subiectiv, dar vreau să mă refer la modul general. Decât să rămâi cu bani necheltuiți, cum rămâne de exemplu primăria Feldru cu milioane de euro, an de an, mai bine să fie făcute toate lucrările, chiar dacă o parte le plătești anul viitor. Cum cresc prețurile la materiale de construcții și celelalte, ce-i făcut, îi bun făcut. În rest să auzim de bine, că Radu se va duce, dar ce-a făcut rămâne. Datorii au rămas și după alții, dar lucruri bune, mai puține. Să aveți sărbători fericite, iar minusurile, le primesc anticipat.

  10
  17
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS